Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mocht die affaire me beïnvloede­n, dan stond ik hier nu niet”

- PIET DINGES

Peter Maes wordt met onmiddelli­jke ingang de nieuwe hoofdtrain­er van Lommel. Het kwam bij vrijwel iedereen op de club aan als een donderslag bij heldere hemel. “Het is ook allemaal heel snel gegaan”, zegt de 55-jarige Lommelaar. De keuze voor Maes is opvallend, vooral omdat hij dus officieel in verdenking is gesteld in operatie ‘Propere Handen’.

Exit Stefan Gislason bij Lommel dus. Of we de komst van Maes als een ‘blijde intrede’ mogen bestempele­n, zal de toekomst uitwijzen. Want de trainer heeft niet het gelukkigst­e jaar in zijn leven achter de rug. De zaak ‘Propere Handen’ blijft de headlines halen en wie weet wat de toekomst nog brengt. Maar daar wilde Maes het niet over hebben. “Als die affaire me zou beinvloede­n, stond ik hier niet”, wuifde hij elke vraag in die richting weg. “Ik heb heel diep gezeten, dat klopt. Maar daar zat ik niet alleen, het was zowat het verhaal van het hele Belgische voetbal. Nu telt voor mij slechts één ding: ik ben naar Lommel gekomen om de club sportief te helpen en daar ga ik me honderd procent voor inzetten.”

Logische vraag is dus hoe fel hij in zijn ‘sabbatjaar’ de geur van het gras gemist heeft. “Ik ben ontzettend blij dat ik eindelijk weer kan doen wat ik het beste kan. Trainen, coachen, voor de dug-out staan. In mijn eigen dorp - want Lommel noem ik geen stad - ben ik nog altijd dezelfde Peter Maes. Ik ben de man die op woensdag naar de markt gaat en met de mensen een praatje slaat. Bij SK kende ik een mooi verleden als keeper. Dat deze club me na een moeilijke periode liefdevol omarmt, raakt me in het hart. Het maakt me zowel emotioneel als trots. Maar een stevige uitdaging is dit wel.”

Werk aan de winkel

Maes weet waarover hij het heeft. Als inwoner van Lommel voelt hij al jarenlang de polsslag van de club en van iedereen die ermee begaan is. Zelf zag hij de ploeg dit seizoen drie keer aan het werk. Dat er veel werk aan de winkel is, hoef je hem niet te vertellen. “Of ik 1B als een degradatie zie? Bijlange niet. De rode draad in mijn carrière is dat ik plezier in mijn werk moet hebben. In welke afdeling dan ook. Ik coachte met evenveel goesting in de lagere reeksen. Als ik ergens instap, is dat meestal voor langere duur. Voorlopig loopt mijn termijn tot het einde van dit seizoen. We zullen zien hoe de zaken evolueren. Hopelijk pikken de spelers mijn ideeën en accenten snel op. Dat ze tot dusver slechts één match van de tien wonnen, is volgens mij vooral een mentale kwestie. We gaan er vanaf nu samen onze schouders onderzette­n.”

“Dat deze club me na een moeilijke periode liefdevol omarmt, raakt me in het hart. Het maakt me zowel emotioneel als trots.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium