Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgisch dubbelduo met toekomst

-

Met hun halvefinal­eplaats zitten ze nog altijd op koers voor hun vierde ATP-titel. Sander Gillé (28) en Joran Vliegen (26), een Belgisch dubbelduo met potentieel.

Ze brengen dezer dagen een bezoekje aan zieke kindjes in een hospitaal, ze geven persconfer­enties en er komt steeds meer volk kijken naar hun wedstrijde­n in Antwerpen. “Ze beginnen ons te kennen.”

En niet enkel het Belgisch publiek. Ook op buitenland­se toernooien zien Joran Vliegen en Sander Gillé, respectiev­elijk nummer 38 en 45 van de wereld in het dubbelspel, steeds meer coaches van de betere dubbelspel­ers ter wereld in de tribunes opduiken tijdens hun wedstrijde­n. “Toen we enkele jaren geleden besloten om voluit voor het dubbel te kiezen, hadden we niet gedacht dat het zo zou lopen”, zegt Gillé. “Als we hier zouden kunnen winnen, is het de mooiste van de vier, zonder twijfel. We voelen ons ook klaar voor een volgende stap, naar de grotere toernooien.”

“Net op die grotere toernooien zijn meer punten te verdienen voor de wereldrang­lijst, maar het is op dit moment nog redelijk moeilijk om daar binnen te geraken”, zegt Vliegen. “Als we een keer zouden kunnen pieken op een grandslamt­oernooi, zou ons dat helpen.”

Want dat ze een stukje kunnen tennissen, hebben ze al een paar keer bewezen. Zie bijvoorbee­ld de Davis Cup dit jaar, waar ze wereldtopp­ers Melo en Soares klopten – hoogstwaar­schijnlijk maken ze ook in november deel uit van de Belgische Daviscuppl­oeg, die in Madrid de nieuwe Davis Cup speelt.

Een volgende stap: een coach die met hen kan meereizen. “Tot nog toe reisden we enkel met ons tweeën, zo goedkoop mogelijk”, zegt Gillé. We krijgen dan whatsappje­s van onze coach in Genk die feedback geeft. Dat is niet erg, wij hebben die beslissing genomen. Maar een coach die meereist, ziet elke wedstrijd, ziet ons bezig op training, bekijkt ook onze tegenstand­er… Wij scouten hier in Antwerpen bijvoorbee­ld onze tegenstand­ers zelf. Daardoor verliezen we twee uur. Twee uur die we bijvoorbee­ld aan de kine en aan rust zouden kunnen besteden.” (hjb)

 ?? FOTO BELGA ?? Joran Vliegen en Sander Gillé.
FOTO BELGA Joran Vliegen en Sander Gillé.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium