Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Periodetit­el leeft in de groep”

Henri Collin en Ekeren zijn volop in strijd voor eerste periode

- FREDDY KOOPMAN

Na de degradatie uit tweede provincial­e lijkt Ekeren goed op weg om meteen weer mee te doen voor promotie. Met een derde plaats in de stand en een voorlopige virtuele leiderspla­ats in de stand voor de eerste periode zijn Henri Collin en co. prima aan het seizoen gestart. Dit weekend kunnen ze op het veld van promovendu­s Sint Jozef opnieuw een belangrijk­e stap zetten.

“De periodetit­el was eerst niet echt een doel, maar leeft ondertusse­n wel in de groep omdat we een van de vier kanshebber­s zijn”, zegt Collin.

Zaakje gedaan zonder te spelen

Met zes zeges uit acht matchen kende FC Ekeren een prima competitie­start. Het verloor alleen nipt op het veld van leider Poppel en speelde op eigen veld één keer gelijk tegen Berchem B. Collin: “Vorige week deden we zonder te spelen een prima zaak, aangezien leider Poppel twee dure punten liet liggen. Dit weekend staan we voor een moeilijke trip naar het stugge en onvoorspel­bare Sint Jozef, de eerste vereiste is om daar voluit te gaan en de partij winnend af te sluiten. Als dat lukt, dan kunnen we met een goed gevoel de uitslagen van de concurrent­en afwachten. Hopelijk kunnen we profiteren van het resultaat van de topper tussen Zandvliet en Berchem B.” Ook op training deze week bij Ekeren was de mogelijke periodetit­el gesprekson­derwerp nummer één. “Het is nog te vroeg om te speculeren, maar er gaat sowieso rekenwerk aan te pas komen. De beslissing valt na elf speeldagen, maar door het oneven aantal ploegen in de reeks zullen Poppel, Berchem B en wij slechts tien wedstrijde­n hebben gespeeld. Alleen Zandvliet zal elf matchen gespeeld hebben.” De 28-jarige Collin is ondertusse­n aan zijn negende seizoen bezig bij FC Ekeren. “Het is plezant om samen met mijn jongere broer Fernand al jaren in de eerste ploeg van deze familiale club te spelen. Na de degradatie vorig seizoen hebben we meer maturiteit gekweekt en door de ruimere kern die we dit seizoen ter beschikkin­g hebben, heerst er ook gezonde sportieve concurrent­ie.”

 ?? FOTO W&F ?? Henri Collin (links) speelt ondertusse­n al negen jaar bij Ekeren. “Het is natuurlijk leuk om bij mijn broer Fernand te kunnen spelen.”
FOTO W&F Henri Collin (links) speelt ondertusse­n al negen jaar bij Ekeren. “Het is natuurlijk leuk om bij mijn broer Fernand te kunnen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium