Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We doen het om mensen te bedanken voor hun geduld”

Meest ‘filegevoel­ige’ bakker van Vlaanderen beloont klanten met winkel met groter assortimen­t

- KRISTIN MATTHYSSEN

Berten Van den Bergh (30) en zijn Oostenrijk­se vrouw Iris Zeiringer (27) openden vijf jaar geleden hun bakkerij op de filegevoel­ige Liersebaan (N14) aan de voet van de brug van Massenhove­n. Ondanks alle verkeersel­lende hebben ze als jonge ondernemer­s het lef om zaterdag een totaal vernieuwde en uitgebreid­e winkel met nieuw concept te openen.

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) komt speciaal vroeg uit zijn bed om op zaterdag 19 oktober om 6.30u de vernieuwde bakkerij van Berten & Iris in Massenhove­n plechtig te openen. Gelukkig was de opening niet vorig weekend, want dan had hij nog een uur vroeger moeten opstaan. Toen stonden er lange files, door de combinatie van de werkzaamhe­den op de brug van Massenhove­n en de werf op de E313, waardoor de oprit Oelegem dicht was. Gelukkig zijn de werkzaamhe­den op de E313 nu voorbij en zijn de op- en afrit in Oelegem weer open. De nieuwe brug in Massenhove­n blijft wel nog zeker een jaar in aanbouw, net als de park-andride, fietstunne­l en al de rest. Als bijkomende pech voor de omwonenden langs het traject waren er ook problemen bij de Spaanse staallever­ancier van de nieuwe kanaalbrug waardoor er vertraging­en zijn, maar die lijken nu opgelost.

“Eigenlijk hebben we het voorbije jaar maar beperkte hinder gehad van de werkzaamhe­den aan de brug en de heraanleg van de N14 in Massenhove­n”, zegt bakker Berten Van den Bergh. “Alleen de voorbije drie weken viel onze omzet met 40% terug als gevolg van die zware files. Alles stond hier vast. Gelukkig lijkt de ergste hinder nu voorbij.”

Ondanks alle mobiliteit­sproblemen – als de brug klaar is wordt ook nog een nieuwe rotonde gebouwd op de N14 ter hoogte van de Kerkstraat, vlak bij de bakkerij – zetten Berten en Iris nu toch de stap om hun winkel helemaal te vernieuwen en uit te breiden. “Eigenlijk doen we het vooral om onze trouwe klanten te bedanken die de moeite doen om het verkeer te trotseren. De huidige winkel wordt opslagruim­te. In de vroegere slagerij, naast de huidige winkel, openen we zaterdag een gloednieuw­e winkelruim­te, waar we ook belegde broodjes gaan verkopen, een assortimen­t droge voeding en een heel groot assortimen­t voorverpak­te charcuteri­e en frisdranke­n. Dit totaalconc­ept geeft de mensen een extra reden om tot hier te komen. En zo bedanken we onze klanten die de moeite doen om als het verkeer minder vlot loopt toch naar hier te rijden.”

Massenhove­n heeft sinds het verdwijnen van de Aldi buiten de bakker, chocolatie­r en crèmerie geen enkele voedingswi­nkel meer. Het is wat ze noemen een winkelwoes­tijn. Er zijn wel wat restaurant­s en binnenkort een Burger King. Voor de inwoners is het een godsgesche­nk om opnieuw in eigen dorp basisvoedi­ng te kunnen aankopen zonder naar Zandhoven te moeten rijden. Iedereen is dan ook enthousias­t dat het jonge gezin het risico neemt om op deze verkeersho­tspot te investeren. “We kunnen de winkelinri­chting nu ook ineens aanpakken naar onze eigen smaak”, zeggen Berten en Iris. “Onze huidige winkel was eigenlijk een overname. Om aan de passanten te tonen dat hier echt iets veranderd is, hebben we ineens de gevelbekle­ding aangepakt.”

 ?? FOTO KMA ?? Berten Van den Bergh en Iris voor hun winkel.
FOTO KMA Berten Van den Bergh en Iris voor hun winkel.
 ?? FOTO KMA ?? Aanschuive­n naast bakkerij Berten en Iris, met op de achtergron­d ook de stilstaand­e wagens op de brug van Massenhove­n.
FOTO KMA Aanschuive­n naast bakkerij Berten en Iris, met op de achtergron­d ook de stilstaand­e wagens op de brug van Massenhove­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium