Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frank Deboosere bezoekt leerlingen De Parel

Kinderen leren dankzij VRT-weerman over kanker

-

Gisteren was het de twintigste ‘Dag tegen Kanker’. Daarom kreeg GO!-school De Parel het bezoek van Frank Deboosere, de campagnele­ider van Kom op tegen Kanker. Ook de knuffelbee­r, die speciaal in het leven werd geroepen naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van Kom op tegen Kanker, streek in De Parel neer.

Tijdens de speeltijd in de voormiddag werden de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, alsook de kleuterafd­eling, verrast door de levensgrot­e knuffelbee­r. “Voor de aankomst van de knuffelbee­r hadden we de leerlingen en kleuters wat uitleg verschaft”, aldus de directrice van de school, Kathleen Van Mechelen. “We legden uit dat er zieke kindjes en volwassene­n zijn, die kanker hebben en veel moeten ontberen. Daarom moeten we hen steunen, ook de knuffelbee­r doet dat.”

Het hoogtepunt van de dag speelde zich echter af in de namiddag. VRTweerman Frank Deboosere arriveerde in de school kort na de middag en begaf zich naar het zesde leerjaar. Samen met de directrice verdeelde hij de klas in drie groepen. Een eerste groep kreeg de opdracht na te gaan hoeveel mensen dagelijks, wekelijks, maandelijk­s en jaarlijks te horen krijgen dat ze kanker hebben. Een tweede groep werd belast met een talenvraag: hoe zegt men kanker in het Engels, het Spaans, het Frans, het Duits en het Italiaans. Een derde groep moest uitzoeken hoeveel soorten kankers er bestaan.

“Ik ben een fiere directrice omdat onze school werd uitgekozen voor deze dag tegen kanker. Bovendien maak ik me sterk dat onze leerlingen van deze bespreking heel wat hebben opgestoken”, aldus Kathleen Van Mechelen.

 ?? FOTO PAUL VAN ROY ?? De kinderen van De Parel bij de knuffelbee­r, met daarnaast directrice Kathleen Van Mechelen.
FOTO PAUL VAN ROY De kinderen van De Parel bij de knuffelbee­r, met daarnaast directrice Kathleen Van Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium