Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Levering bouwmateri­alen nieuw vrijetijds­centrum Kruispunt uitgesteld

Officiële opening moet volgens schepen niet worden verlaat

-

Door een vertraging bij de Oostenrijk­se producent van de prefabelem­enten zal het iets langer rustig blijven op de werf van het nieuwe vrijetijds­centrum Kruispunt. De deadline voor de voorziene opening zou niet in het gedrang komen.

vloeren, wanden en draagconst­ructie van het vrijetijds­centrum in de Strijderss­traat in Edegem bestaan uit gelamineer­de panelen. Die worden momenteel tot op de millimeter juist in Oostenrijk gefabricee­rd. Normaal zouden deze prefabelem­enten in de tweede helft van september geleverd worden, om ze ter plaatse in elkaar te kunnen steken. Maar een maand later blijft het redelijk rustig op de werf.

“Het is een vertraging buiten onze wil. De aannemer had aanvankeli­jk laten weten dat de onderdelen in september zouden aankomen. Deze informatie hebben wij dan ook zo bekendgema­akt. Uiteindeli­jk duurt deze productie langer dan aangegeven, maar we verwachten de materialen nog voor het einde van het jaar. We wachten op een definitiev­e datum om de buurt in te lichten”, licht cultuursch­epen Koen Michiels (N-VA) toe.

Het voordeel van deze werkwijze is dat de bouw snel vooruit zal gaan wanneer de elementen in Edegem zijn. “Daarom houden we vast aan onze voorziene opening in de zomer van 2020. Ook de aannemer gaat van deze planning uit. De inrichting van het gebouw staat toch gepland voor na de winterperi­ode zodat deze gewoon kan doorgaan.” Na de assemblage van de prefabonde­rDe delen zal het energievri­endelijke gebouw onmiddelli­jk winddicht worden gemaakt, zodat de binnenafwe­rking kan aanvatten.

Op de werf zelf werden de funderinge­n,

de rioleringe­n en enkele metselwerk­en reeds uitgevoerd. Ook de geothermis­che waterpomp zal worden geplaatst.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Een rustige periode op de werf van VTC Kruispunt.
FOTO FILIP SPOELDERS Een rustige periode op de werf van VTC Kruispunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium