Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jury ziet dubbel: Antwerpse tweelingbr­oers tonen talenten

Bart uit Deurne en Koen uit Zandhoven brengen elk hun eigen act

-

Verwarring alom vanavond in de talentenja­cht van VTM: tweelingbr­oers Bart Bruyninckx uit Deurne en Koen uit Zandhoven (28) wagen elk hun kans in

Belgium’s Got Talent. “En we doen dat apart, met allebei een verschille­nde act”, zegt Bart.

Zonder te verklappen wat het resultaat wordt, kunnen we zeker al stellen dat de broers absoluut opvallen. Bart brengt vrijdag een acrobatisc­he paaldansac­t, zijn broer Koen heeft iets volledig anders in petto: een vurige act die wat meer kleren om het lijf heeft. “Mijn broer had zich als eerste ingeschrev­en”, zegt Bart, de spreekbuis van het duo. “We hadden al eens geopperd om samen mee te doen aan Belgium’s Got Talent, maar ik had het toen te druk met de voorbereid­ingen voor het kampioensc­hap paaldansen en zag een deelname aan dat tv-programma niet zitten.” Toen het kampioensc­hap van Bart achter de rug was, werd hij opgebeld met de vraag om toch auditie te komen doen. Apart dus.

Hoe Bart paaldanser werd? “Mijn broer deed in het verleden acrogym. Ik vond dat indrukwekk­end en acrobatisc­h. Ik was op zoek naar een sportieve bezigheid en kwam bij paaldansen terecht. Het werd al snel meer dan een hobby. In de periodes van belangrijk­e wedstrijde­n ga ik vier keer per week naar de fitness en hang ik meermaals per week aan de paal. Er zijn kampioensc­happen in eigen land en ik trek ook naar het buitenland voor de internatio­nale selecties. Ik trad ook al met een paaldansgr­oepje op in clubs en op evenemente­n.”

Stress

“Meedoen aan Belgium’s Got Talent bracht ons dichter bij elkaar”, zegt Bart. “Of we als tweeling net even veel zenuwen hadden? Ik denk dat Koen toch wat nerveuzer was. Ik had vlak ervoor nog aan een paaldanswe­dstrijd meegedaan.” De auditie werd wel de eerste keer dat Bart zijn talent toonde voor de tv-camera’s. “En voor een jury die je niet kunt vergelijke­n met een profession­ele jury op een kampioensc­hap. Dat gaf toch enige stress.”

Het was een heel bewuste keuze om uiteindeli­jk toch niet samen op te treden. “Als je een tweeling bent, word je je hele leven met elkaar vergeleken. Dan is het tof om iets te vinden dat echt je eigen ding is”, klinkt het. “Ja, wij lijken heel erg op elkaar, maar niet helemaal. Het is fijn om voor één keer iets te doen waar je je creativite­it en frustratie­s in kwijt kunt zonder steeds vergeleken te worden met je broer.”

‘Belgium’s Got Talent’, VTM, 20.40u

 ?? FOTO BELGIUM'S GOT TALENT ?? Bart uit Deurne en Koen uit Zandhoven doen vanavond hun eigen ding.
FOTO BELGIUM'S GOT TALENT Bart uit Deurne en Koen uit Zandhoven doen vanavond hun eigen ding.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium