Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fletse Goffin meteen eruit

- (cpm)

De European Open in de Lotto Arena boert goed. Deze vierde editie is alvast een schot in de roos inzake verkochte tickets. “We noteerden voor de eerste vier dagen een verdubbeli­ng van het aantal verkochte tickets”, zegt Kristoff Puelinckx, CEO van Tennium, organisato­r van de European Open. De European Open in Antwerpen heeft stilaan maar zeker zijn plaats op de internatio­nale ATPkalende­r beet.

Wie regelmatig op Eurosport zapt, ziet vooral in de eerste rondes veel lege tribunes op de WTAen ATP-toernooien over gans de wereld. In tegenstell­ing tot toernooien in Azië en de Golfstaten, die over een megabudget beschikken en zich “lege” tribunes kunnen permittere­n, is het voor een toernooi als Antwerpen wel belangrijk dat er veel tickets over de toonbank gaan.

Voor de apotheose van de European Open loopt het alvast storm. Wie er vandaag wil bijzijn, moet zich reppen en voor zaterdag en zondag werd het bordje uitverkoch­t bijna bovengehaa­ld. Er worden voor beide dagen echter 500 plaatsen extra aangeboden, dat brengt de capaciteit op 5.000.

3.500 toeschouwe­rs

Voor de eerste partij van David Goffin waren er gisteravon­d 3.500 toeschouwe­rs aanwezig. Een record voor een match van Goffin in Antwerpen. Dinsdagavo­nd, voor de eerste wedstrijd van Andy Murray, waren er 3.000 tennisfans.

De organisati­e zegt dat drie factoren mee voor het succes zorgen. Een vroege start van de promotie naar de tennisclub­s, pers en sociale media toe. De hele zomer heeft de European Open met de “Goffin Challenge” meer dan veertig clubs in Vlaanderen bezocht. En last but not least was er uiteraard de aanwezighe­id van toppers als David Goffin, Andy Murray, Gaël Monfils en Stan Wawrinka.

Kristoff Puelinckx: “De European Open heeft de afgelopen vier jaar een sterke evolutie meegemaakt. We verkochten inmiddels 50% meer tickets tijdens de eerste dagen van de European Open en deze opwaartse trend zet zich door voor de volgende dagen. Een stijging die we zowel bij de standaardb­ezoekers als in het VIP-gebeuren waarnemen. Als organisati­e zijn we uiteraard erg blij met deze positieve evolutie. Het succes hebben we vanzelfspr­ekend deels te danken aan de topaffiche dit jaar, maar tegelijk hebben we er deze editie voor gekozen om vroeger op het jaar bewustword­ing rond de European Open te creëren. Niet in het minst spelen ook onze nauwe samenwerki­ng met de federatie en clubs een belangrijk­e rol. De European Open wil zich in Antwerpen verder profileren als volwaardig ATP-tornooi op de internatio­nale kalender.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium