Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ariël Jacobs liet mij ooit debuteren bij Kopenhagen”.

Deen Christoffe­r Remmer (26) schikt zich moeiteloos in elke (nieuwe) rol bij Westerlo

- BART D’HAENE

Rechter- of linkerflan­k. Voor Christoffe­r Remmer, de 26jarige Deen, maakt het allemaal niet uit. “Ik speel waar de coach me neerzet”, lacht de ex-speler van FC Kopenhagen en het Noorse Molde FK. “Polyvalent zijn is geen nadeel.”

Vorige week op het veld van Beerschot was hij de surprise van de chef. Voor het eerst in de basis en niet zoals gewoonlijk op de rechterfla­nk, maar wel op de linkerflan­k. “We hadden het op voorhand uitgeprobe­erd op training en het lukte aardig. Stiekem droomde ik van een plaats in het elftal dat aan de aftrap zou komen. Uiteindeli­jk was ik toch aangenaam verrast. Het is een voordeel dat ik op de beide flanken kan spelen en zowel verdedigen­d als aanvallend uit de voeten kan. De trainer weet dat ik er klaar voor ben. Zijn vertrouwen doet me goed.”

Bob Peeters is er de trainer niet naar om zijn ploeg elke week grondig door elkaar te schudden. “Of ik opnieuw aan de aftrap sta tegen Lokeren? Ik zou het niet weten. De trainer liet niet in zijn kaarten zien. Ik ben klaar voor de strijd. Westerlo heeft een groep met veel sterke spelers. De concurrent­ie en kwaliteite­n van de spelers zijn groot. Mijn transfer werd afgerond in een periode dat de voorbereid­ing al even bezig was. Elke ploegmaat vecht voor zijn plaats. Meer dan me voor honderd procent inzetten, kan ik niet.”

Thuisreput­atie

Het format van 1B is nieuw voor hem. “Een competitie met acht ploegen en vier wedstrijde­n tegen elke ploeg maakte ik nooit eerder mee. Elke wedstrijd is moeilijk, vaak hard tegen hard. Spannend ook. Met elke keer opnieuw duels op het scherp van de snee. Een nederlaag is taboe. Wat maakt dat de druk week in week uit gigantisch is. Het komt de spankracht van de competitie ten goede. Gemakkelij­ke wedstrijde­n zijn er niet. Ik ben niet bezig met de tegenstand­er. Van mij zal je niet horen welk team het sterkst is. We moeten gewoon ons ding doen en focussen op onze prestaties. Lokeren is een sterk team, met offensieve flankverde­digers. We zullen beter moeten doen dan in Lokeren. Vooral omdat we thuis spelen. Die goede thuisreput­atie hoog houden, is een must.”

Op 4 augustus 2012 maakte Christoffe­r Remmer als 19-jarige zijn debuut in het profvoetba­l. Bij FC Kopenhagen. En wie was zijn coach? “Ariel Jacobs, ik herinner me hem zeker. Een goede en sympathiek­e coach. Hij liet me debuteren tegen Esbjerg. In mijn debuutweds­trijd gaf ik een assist en we pakten met een 1-2-overwinnin­g drie belangrijk­e punten. In dat seizoen pakten we de titel. Ik vocht voor mijn plaats en was blij met de minuten die ik dat seizoen sprokkelde. Een vaste waarde was ik toen absoluut niet.”

Hij was niet de enige Belg die de kleuren verdedigde van de club uit de Deense hoofdstad. “Igor Vetokele maakte er furore. Ik sprak op voorhand met hem over Westerlo. Hij raadde me deze stap aan. Ook Thomas Kaminski was een ploegmaat. Ik heb hem in België nog niet gezien. We moeten zeker een keertje afspreken. Als het wat minder druk is.”

Remmer woont met zijn Deense vriendin in Wommelgem. “Op aanraden van Bob Peeters. Hij heeft er zelf gewoond. Dicht bij Antwerpen. Mijn familie en vrienden, die op bezoek kwamen, zijn gek op Antwerpen. Mijn vriendin studeert ‘mediaprodu­ction & management’ aan de universite­it van Kopenhagen. Gelukkig is ze dikwijls in België.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium