Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lokeren moet niet onderdoen voor Westerlo”

- WIM HOUTTEQUIE­T

Lokeren wil vanavond in Westerlo orde op zaken stellen na de zwakke prestatie tegen Union. Met Amano, De Witte en Ben-Harush recuperere­n de Waaslander­s drie spelers die vorige week fel werden gemist. “De basis op ons middenveld was zoek”, aldus Verhulst.

Lokeren gaat vanavond op bezoek bij Westerlo. Het gelijkspel uit de heenmatch luidde zelfs het keerpunt in bij de manschappe­n van trainer Glen De Boeck. Want sindsdien verloor de Oost-Vlaamse club niet meer in de competitie. “Klopt, we zijn nu vijf speeldagen op rij ongeslagen in de competitie”, weet ook doelman Verhulst. “Die match heeft voor een kentering gezorgd, denk ik. Westerlo stond toen aan de leiding in 1B. En door een punt te pakken, hebben we toen vertrouwen getankt. Westerlo zal ook nu vol voor de overwinnin­g willen gaan, maar dat deed Leuven enkele weken geleden ook. Maar wij moeten niet onderdoen voor hen. Het enige verschil is de positie in het klassement. Laten we nu nog een beetje kneden, zodat we klaar zijn voor de tweede periode.”

Lokeren recupereer­t vanavond drie sterkhoude­rs in vergelijki­ng met vorige week. Jun Amano is weer fit, Seth De Witte keert terug uit schorsing en Omri Ben-Harush is terug na interlandv­erplichtin­gen. Het drietal werd vorige week tegen Union gemist.

“De basis op ons middenveld was een beetje zoek”, aldus Verhulst. “Logisch, als je twee van de drie middenveld­ers mist. Akkoord, het was een slechte prestatie, maar we verloren weer niet. We hebben dit seizoen ook al slechte matchen gespeeld waarin we achterblev­en met nul punten. Ook op dat vlak hebben we dus stappen gezet. Dat was het enige positieve.”

Ex-Lokeren-trainer Peter Maes werd gisteren voorgestel­d als hoofdtrain­er bij Lommel, meteen ook de eerste tegenstand­er van de tweede periode. “Fantastisc­h”, vertelt Verhulst, die bij Lokeren nog onder Maes speelde. “Ik heb hem meteen gefelicite­erd. En ik wens hem heel veel succes toe. Want je mag zeggen wat je wil: hij is en blijft een goede trainer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium