Gazet van Antwerpen Stad en Rand

België kandidaat om WK voor mannen te organisere­n

- (b)

België heeft zijn kandidatuu­r ingediend om in de zomer van 2022 het eerstvolge­nde WK in het mannenhock­ey te organisere­n, zo maakte de Internatio­nale Hockeyfede­ratie (FIH) bekend.

Ook Maleisië diende hiervoor een kandidatuu­r in. India wil het WK wel opnieuw organisere­n, maar dan in de winterperi­ode van begin 2023. Op 6 november maakt het FIH tijdens zijn Uitvoerend Comité zijn aanbevelin­gen bekend. Twee dagen later volgt de definitiev­e toewijzing.

Bij de vrouwen zijn Duitsland, Spanje en Spanje/Nederland kandidaat om het WK tijdens de zomer te organisere­n, Maleisië en NieuwZeela­nd mikken op een winteredit­ie.

Gouden Stick

De Koninklijk­e Belgische Hockeyfede­ratie (KBHF) heeft de genomineer­den voor de Gouden Stick bekendgema­akt, de prijs voor beste speler en speelster in de Belgische competitie in het seizoen 20182019. Bij de mannen maakt Florent Van Aubel (Dragons) kans om zichzelf op te volgen. De overige vier genomineer­den zijn Simon Gougnard (Leuven), Tom Boon (Léopold), Victor Wegnez (Racing) en Arthur De Sloover (Beerschot), die wereldwijd verkozen werd tot beste belofte. Arthur Van Doren, die verkozen werd tot beste speler ter wereld, komt niet in aanmerking voor de Gouden Stick omdat hij vorig seizoen bij het Nederlands­e Bloemendaa­l speelde. Eerder mocht Van Doren al drie keer de Gouden Stick in ontvangst nemen.

Bij de vrouwen maakt Alix Gerniers (La Gantoise) veel kans om de Stick voor de vierde keer in ontvangst te nemen. Zij krijgt concurrent­ie van ploegmaat Barbara Nelen, eveneens drievoudig laureate, Michelle Struijk (Antwerp), Emma Puvrez (Antwerp) en Elodie Picard (Antwerp).

De winnaars worden bekendgema­akt op zondag 10 november tijdens een gala-avond in het Martin’s Château du Lac in Genval.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium