Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze groep wil hogerop”

Doelman Lode Francken ziet nog groeimarge bij Zandvliet

- (madc)

Zandvliet is sterk aan het seizoen begonnen. Met een voorlopige tweede plaats kan het stilaan beginnen te dromen van de periodetit­el. Het zou een beloning zijn voor een reeks goede prestaties. Toch blijft het opletten geblazen, want er zijn meerdere kapers op de kust. Zondag komt Berchem B op bezoek, ook een team in vorm en eindrondek­andidaat. Het wordt dus geen herfstwand­elingetje voor de mannen van coach Peter Van de Merlen.

Ook doelman Lode Francken (26) weet dat het zondag weleens een cruciale wedstrijd kan worden. “We blijven goed aanklampen bovenaan het klassement. Dat is natuurlijk een leuke vaststelli­ng. Met bijna hetzelfde team als vorig seizoen behalen we opnieuw mooie resultaten. Je voelt dat spelers op elkaar ingespeeld zijn en de opdrachten van de coach in ons spel zijn ingeslepen. Maar natuurlijk moeten we elke week opnieuw vol aan de bak en mogen we niet verslappen.”

Met Berchem B volgt er zondag een serieuze test. Als Zandvliet een gooi naar de periodetit­el wil doen, moet er gewonnen worden. “Er zijn nog enkele sterke ploegen die op de loer liggen. Ook Poppel en Ekeren zullen hopen op een prijs. Aan ons om vooral onze eigen wedstrijde­n tot een goed einde te brengen. Aan de kwaliteite­n en de gedrevenhe­id van mijn ploegmaats twijfel ik geen seconde.”

Na de eindronde vorig seizoen mag het dit jaar weleens prijs zijn voor de polderploe­g, niet? “Je voelt dat de mogelijkhe­den en het talent aanwezig zijn. Deze groep wil hogerop”, zegt Francken. “Ik zie trouwens nog groeimarge. Ikzelf had bijvoorbee­ld een balletje meer moeten kunnen pakken en we misten ook al enkele doelrijpe kansen. Het kan dus nog beter. Aan ons om geconcentr­eerd te blijven en nog efficiënte­r te worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium