Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bewijzen dat ik het kan”

Nicolaï Saké (Berchem) wil zich eindelijk tonen op de marathon

-

D-day zondag voor Nicolaï Saké. In de marathon van Amsterdam wil hij voor het eerst onder de 2u20 duiken. Na tegenslage­n in zijn vorige marathons hoopt de Berchemnaa­r dat het nu eindelijk een keertje meezit.

In tegenstell­ing tot vorig jaar kende Saké dit keer een vlekkeloze voorbereid­ing. “Het is goed verlopen. Geen kwaaltjes of klachten. Er staat een positieve Nicolaï aan de start”, blikt de 23-jarige loper vooruit.

Zijn tijd van 49’10 op de 10 mijl van Amsterdam op 22 september doet het beste verhopen. “Dat gaf vertrouwen en sindsdien is de voorbereid­ing prima gegaan. Ik heb er goede hoop op.”

Nog maar sinds vorig jaar legt de voormalige 800m-specialist zich toe op de langste afstand. Door pech bleven successen tot dusver uit. “De voorbije twee marathons, Rotterdam en Amsterdam, waren ver beneden mijn verwachtin­gen. Nu is het aan mij om te bewijzen dat ik het kan. Na Amsterdam vorig jaar zat ik heel diep. Maar ik besliste om er vol voor te blijven gaan. Ik hoop om een voorbeeld te zijn van niet opgeven. Ik heb er hard voor gewerkt. Je krijgt het niet in de schoot geworpen.”

Het strijdplan van Saké oogt simpel. “Ik ga proberen om de snelste Keniaanse vrouw te volgen. Die wil doorkomen in 1u10 halfweg. Zoals altijd ambieer ik een negatieve split (snellere tweede helft, nvdr.). Als ik 2u20 zou lopen, doe ik een serieuze hap van mijn PR van 2u31. Het zou gigantisch zijn. Maar ik ben nu eenmaal een ambitieuze jongen”, besluit de geneeskund­estudent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium