Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De kinderen kunnen hier zelf hun knuffelbee­r maken”

’t Gelukske in Lievevrouw­estraat pakt uit met Engelse ‘berenmachi­ne’

- www.tgelukske.be SYLVAIN LIEKENS

In de Ranstse Lievevrouw­estraat 9 kunt u sinds kort bij ’t Gelukske terecht voor creatieve workshops voor alle leeftijden, feestjes op maat, handgemaak­te producten. Dankzij een ‘berenmachi­ne’ kunnen kinderen er zelfs hun eigen knuffel maken.

Iris Corremans (27) en haar man trokken weg uit Antwerpen omdat ze voor hun nu bijna drie kindjes een omgeving met wat meer natuur wilden. “We zochten een woning met een winkelruim­te en die hebben we hier in de voormalige winkel Roodkapje gevonden. Ik geef al heel lang workshops naaien en dat wilde ik hier ook kunnen. Ook voor kinderfees­tjes en als plaats om zelfgemaak­te producten en geschenken aan te bieden is deze ruimte geschikt. Mijn moeder had een kinderkled­ingwinkel en zo’n eigen winkel heeft me ook altijd enorm aangesprok­en. Het wordt geen winkel die alle dagen open is. We organisere­n hier ook feestjes en workshops en daarom is de winkel alleen open op zaterdag. Op andere momenten kunnen mensen altijd een afspraak maken.”

Over de naam voor haar nieuwe zaak hoefde Iris niet lang na te denken. “We hebben al twee premature baby’tjes gehad en dan ervaar je pas hoe piepkleine wezentjes je diep gelukkig kunnen maken. We proberen hier zo veel mogelijk met zelfgemaak­te dingen te werken. Het blijft allemaal ecologisch. Daarom werken we veel met hout. We spelen ook nog

Iris Corremans

“Zo’n berenmachi­ne is nergens anders in de provincie te vinden.”

in onze grote poppenkast en tijdens zo’n voorstelli­ng kan het gebeuren dat de juwelen van de prinses stuk geraken, dan gaan we die samen weer mooi maken.”

Dat workshops naaien alleen meisjes zouden aanspreken, spreekt Iris tegen. “Ik heb al veel jongens in zo’n naaiworksh­op gehad en die zien dan meestal hun moeders of zussen naaien. Als je die mannen een short laat maken, krijg je ze helemaal mee.”

Op haar berenmachi­ne is Iris ook fier. “Met die machine wordt een knuffelpop gevuld. De kinderen formuleren een wens en steken dan ook een hartje in die pop. Het is zelfs mogelijk om de knuffel een hartslag mee te geven. Die machine hebben we in Engeland gevonden en ik denk dat je dat in de hele provincie nergens anders kan vinden.”

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Iris Corremans is fier op haar berenmachi­ne.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Iris Corremans is fier op haar berenmachi­ne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium