Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder die zeges was ons seizoen over geweest”

Wim Parmentier ziet Brasschaat met broodnodig­e zes op zes weer boven water komen

- (lver)

Na de overwinnin­g op Burcht won Brasschaat nu ook op eigen veld van Achterbroe­k. Door de zege sprong het in het klassement meteen ook over die tegenstand­er. Net op tijd om met een goed gevoel de trip van komend weekend richting Wuustwezel aan te vatten.

“De afgelopen twee wedstrijde­n waren van levensbela­ng”, vertelt verdediger Wim Parmentier. “Als we die twee wedstrijde­n niet hadden gewonnen, hadden we de boeken voor dit seizoen al bijna kunnen sluiten. Gelukkig was onze gedrevenhe­id in die wedstrijde­n terug aanwezig. In tweede provincial­e is het vaak de ploeg die het hardste wil winnen die ook effectief de zege pakt.”

Parmentier, die zowel het openingsdo­elpunt als de winnende treffer voor zijn rekening nam, had een belangrijk aandeel in de 3-2-overwinnin­g. “Bij de eerste goal werd een lange bal door spits Jeroen Van Landeghem prima doorgekopt. Het was de eerste keer dat ik mee was opgerukt en de bal viel perfect voor mijn voeten. In de beginfase van het seizoen speelde ik achter onze spits en lukte het niet om beslissend te zijn. Nu ik achteraan geposteerd ben, gaat het scoren plots vlotter”, lacht de 32-jarige speler. “De winnende treffer kon ik scoren vanop de stip. Bij mijn vorige clubs nam ik ook geregeld de strafschop­pen. Sinds ik drie jaar geleden bij Brasschaat ben aangekomen, heb ik tot dit seizoen moeten wachten om als vaste strafschop­nemer te worden aangeduid. Gelukkig had ik de zenuwen nog voldoende onder controle.”

Zondag wacht voor Parmentier en co. de verplaatsi­ng naar leider Wuustwezel. “Het is een ex-ploeg van mij. Al moet ik er meteen ook bij zeggen dat die periode al een tiental jaar geleden achter ons ligt. Zoveel doet het me dus niet meer. In elk geval: met onze twee overwinnin­gen op rij trekken we alvast met een goed gevoel naar daar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium