Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OverKop-huis weer stapje dichterbij

Jongerenpr­oject

- (kma)

De opening van een OverKop-huis in Zandhoven is weer een stap dichterbij. De twee infosessie­s van het Jongerenth­erapiehuis (JOTH) werden druk bijgewoond in de raadzaal van het gemeentehu­is.

Een gratis laagdrempe­lig huis waar jongeren tussen 12 en 25 jaar een luisterend oor vinden, toffe activiteit­en kunnen doen en indien nodig profession­ele therapeuti­sche hulp vinden, is de droom van Tim Peeters en Niki Geentjens uit Pulderbos.

Hun dochter Chiara (16) stapte drie jaar geleden uit het leven. Ze merkten toen zelf hoe moeilijk het is om de juiste hulp te krijgen.

Onder de noemer JOTH verbouwen ze samen met een groep vrijwillig­ers een gebouw achter het postkantoo­r in de Vierselbaa­n dat de gemeente Zandhoven ter beschikkin­g stelt.

Op de infosessie­s werd duidelijk dat bijna aan alle voorwaarde­n wordt voldaan voor een erkenning als OverKop-huis. Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2016 werden de eerste OverKop-huizen in Vlaanderen opgericht.

Vrijwillig­ers gezocht

“Het enige wat we nog zoeken, is een ‘cafébaas’”, klonk het. “Iemand die er de vertrouwde aanspreekp­ersoon wil zijn en er achter de toog wil staan. We doen een oproep naar de aanwezige gemeenten of OCMW’s. Misschien hebben zij nog iemand uit de hulpsector waar nog uren voor vrij zijn en die dit betaald kan doen?”

Ook nieuwe vrijwillig­ers zijn nog altijd welkom. “Hier zal er via een eenvoudig systeem, bijvoorbee­ld via Facebook, een lijst met de workshops en activiteit­en worden meegedeeld waaruit je kan kiezen om te helpen als het je uitkomt.”

www.helptjonge­ren.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium