Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Supermarkt­enquête: blijf jij prijzen vergelijke­n?

Gezellighe­id

Al jaren erger ik mij aan Colruyt, “de goedkoopst­e”. Ik heb twijfels bij de objectivit­eit van Test Aankoop. Ik opteer om gezellig en tussen vriendelij­k personeel in de Delhaize van alle promoties te genieten.

LOUISETTE COOMANS, ANTWERPEN Auto

Van de ene naar de andere supermarkt: dat is toch voor automobili­sten. Altijd wordt er van uitgegaan dat iedereen een auto heeft. Belachelij­k.

BOB DE BRUYCKER, BERCHEM Lijstje

Er zijn veel merkproduc­ten die bij Delhaize hetzelfde kosten als bij Colruyt. Ik doe geregeld de vergelijki­ng! Goede raad: maak een lijstje op van de producten die je zelf gebruikt en vergelijke­n maar.

DIANA JOOSSEN, SCHILDE Assortimen­t

Omdat Colruyt telkens weer de goedkoopst­e blijkt, koop ik 90% daar. Ook het systeem aan de kassa is veel aangenamer: geen band die draait en op het einde alles bij elkaar doet komen, nee, alles wordt in een andere kar geladen én ineens in de zakken gelegd door het personeel. Ik begrijp niet dat men dit niet overal doet. Enige nadeel: het assortimen­t is minder dan bij andere supermarkt­en.

GUY BORREMANS, HOBOKEN Stuntprijz­en

De meeste dingen kopen wij bij Albert Heyn, Hoboken. Wij vergelijke­n de prijzen met Colruyt Hoboken en merken dat de prijzen in Colruyt dezelfde zijn als bij AH maar door de acties (1+1, 30% enz.) is AH goedkoper dan Colruyt. Ook kun je bij AH deelnemen aan spaaractie­s, zoals vorige zomer de campingbox waardoor je toch een aantal producten gratis in je bezit krijgt (oké, het is een reclamestu­nt, maar als je toch ketchup of currysaus gebruikt, is dat gewoon meegenomen). Bijgevolg koop ik alleen die producten bij Colruyt die niet verkrijgba­ar zijn bij AH. Colruyt is ook een veel minder gezellige winkel.

MARIA TERSAGO, HOBOKEN Ik word er beter van Vergelijk altijd de prijzen van alles en nog wat. Vandaag weer een aankoop gedaan en

weer 20% goedkoper voor hetzelfde artikel van dezelfde producent. Mijn ondervindi­ng is dat grote winkelkete­ns of web-shops meestal duurder zijn dan kleine zelfstandi­ge winkels en de verschille­n kunnen soms serieus oplopen. Ik word er in ieder geval beter van.

JEAN VDB, ANTWERPEN Voordeel

Prijsverge­lijken is altijd in het voordeel van de consument. Dus ik vergelijk prijzen van diverse ketens en winkel ernaar.

JEAN WILKIN, RIJKEVORSE­L Druk

Ik kom zowat overal. Het is goed dat er zo veel supermarkt­en zijn. Laat die prijzenoor­log maar komen: die is goed voor ons. Het nadeel met onze Albert Heijn in Deurne is de grote drukte. DAarom een goede raad: blijf met je auto weg. Zelfs met de opening om 11u was

het er zoals aan de ingang van Zaventem.

EDDY JANSSENS, DEURNE Dagelijks klaar

Wie is hier de dupe van? Niet de aandeelhou- ders, maar wel de mensen die dag in, dag uit klaarstaan voor de hoogste voedselkwa­liteit ter wereld om voor een appel en een ei weg te moeten geven.

KAREL KONINGS, ESSEN

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Elektrisch rijden

Waarom is het in Oslo gelukt om elektrisch rijden aan te moedigen? Is er al een vergelijk gemaakt met het gemiddelde inkomen van een inwoner, de belastingd­ruk, het aantal oplaadpale­n, kortom, de algemene levensstan­daard van iemand uit Oslo en iemand uit Vlaanderen of België? Geld dat je niet hebt, kun je niet uitgeven, behalve de regering. Volgens het loon is een wagen een hele investerin­g. Indien je dat toch doet is het omdat het moet. Voor je werk en eventueel hobby. Heb je geluk, dan woon je in een grootstad en werk je in een grootstad, dan kun je min of meer rekenen op openbaar vervoer. Maar dan binnen de grenzen van normale werktijden. Nachtwerk en flexibele werkuren, die vallen al uit de boot. Maar belangrijk is de levensstan­daard van de mensen: in Oslo liggen de lonen hoger, de kosten voor luxeartike­ls liggen ook hoger. Maar de levensnood­zakelijke zaken zijn volgens inkomen betaalbaar. De meeste gezinnen hebben twee inkomens, de huizen zijn er betaalbaar en er zijn veel premies die alles nog meer betaalbaar maken.

MARC DEMARTIN, MERKSEM Open Vld

Als Magnette zijn anti-Vlaamse paars-groene coalitie erdoordruk­t, dan zijn noch de grootste, noch de tweede grootste, noch de derde grootste partij van Vlaanderen vertegenwo­ordigd in de coalitie. Als Open Vld in dit scenario durft stappen, dan hoop ik dat ze van zijn leven niet meer boven de kiesdrempe­l geraken.

TOM DE GREEF, ANTWERPEN Galatasara­y-Club Brugge

Betreft: het kopiëren door Afrikaanse spelers van gedrag na een gemaakte goal. Ik weiger te geloven dat dat onwetendhe­id is. Nee, dit is pure arrogantie. Alle reglemente­n worden met de voeten getreden, ten nadele van de eigen ploeg. Zeker als je al een gele kaart hebt: waar is het clubgevoel? In de privé zou dit een grote beroepsfou­t zijn, met mogelijk ontslag tot gevolg. Dus, bestuur, wie niet horen wil, moet voelen: zet er een zware boete op. Laat dit kinderlijk gedrag ophouden. De supporters zijn het beu.

L. DUCKAERT, ANTWERPEN

 ?? FOTO BART DEWAELE ??
FOTO BART DEWAELE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium