Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Metropools­traat op 31 december opnieuw open voor verkeer

In januari start fase 2

- (jaa)

De Metropools­traat langs het Albertkana­al wordt op 31 december weer opengestel­d voor het verkeer. Volgend jaar wordt er verder gewerkt, maar kan het verkeer wel door, zij het traag.

De ruim vijftiendu­izend automobili­sten die dagelijks langs het Albertkana­al van de Voorkempen naar de stad en haven rijden, moeten al sinds 23 september een andere route zoeken. De werken kaderen in de geplande verbreding van het Albertkana­al. Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder. Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd.

De omleiding voor auto- en vrachtverk­eer loopt al drie maanden via de brug van de Houtlaan, de Bisschoppe­nhoflaan en brug van den Azijn. Fietsers mogen wel door. Komend van Schoten volgen ze een met betonblokk­en beveiligde strook naast de rijweg. De aannemer legde in de aanpalende weide een tijdelijk comfortabe­l fietspad in asfalt aan richting Liebiglaan om fietsers rond de werf te loodsen.

Maar volgende week dinsdag 31 december worden de gedeelteli­jke afsluiting­en ter hoogte van de Hoogmolenb­rug en de volledige wegversper­ring aan de VDABgebouw­en weggenomen. Hiermee zijn de werken nog lang niet voltooid. Het hele jaar 2020 nog wordt verder gewerkt in de Metropools­traat. Maar tijdens de fase 2 kan het verkeer wel altijd door, ofwel over de bestaande ofwel over de nieuwe rijweg. Ter hoogte van de werfzone, tussen Kruiningen­straat en Hoogmolenb­rug, geldt wel een snelheidsb­eperking van 30 kilometer per uur.

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium