Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Al sinds 1982

Ik heb sinds 1982 jaren voor twee werkgevers tegelijk gewerkt. Ik deed het graag en ben nooit één dag met tegenzin gaan werken. Collega’s en buren vonden het soms raar, maar zonder al dat werken zou ik niet geraakt zijn waar ik nu sta. Toen vonden sommigen het gek dat ik dat deed, nu zijn er sommigen jaloers dat ik wat meer armslag heb. Je wordt niet rijk van ‘werken’, maar een extra centje maakt het leven net iets aangenamer.

MONIQUE COENEN

Zelf kiezen

Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken, vind ik.

MARIA CLAESSENS

Na de uren

Ik heb dat al gedaan. Voltijds bij de ene en na die uren deeltijds bij de volgende. En zo werden de rekeningen dan betaald.

NIKKY LOGAN

Amerikaans systeem

We evolueren naar het Amerikaans­e systeem. Een uurtje daar, twee uurtjes ginder, dan weer op een ander, en tot slot terug bij af.

ROBERT BOETMAN

Geen voordelen

Dit geeft geen voordelen voor de werknemers. Enkel de werkgevers varen er wel bij.

DIANA JOOSSEN,

Vrijheid

SCHILDE

Belastinge­n

Ik vond het niet goed qua belastinge­n. Ik heb destijds voor twee bazen gewerkt en de belastinge­n die je moet betalen...

GERARDA VERLINDEN

Afgezien van het feit dat ik niet meer gebonden ben aan de arbeidsmar­kt en ik de pensioenle­eftijd al een eindje heb overschred­en, zit ik nu in mijn huiselijke omgeving mijn ding te doen. En afgezien van het feit dat ik aan niemand nog verantwoor­ding heb af te leggen, vind ik de vrijheid die ik nu bezit de beste vorm van tewerkstel­ling die ik ooit bezat.

EDDY WOLFS, TREMELO Ziet u de voordelen van werken voor meerdere werkgevers?

 ?? FOTO IMAGEGLOBE ??
FOTO IMAGEGLOBE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium