Gazet van Antwerpen Stad en Rand

18-jarige verstopt zakjes wiet in konijnenho­len

-

De Antwerpse politie heeft begin deze week in Deurne een 18jarige jongeman gearrestee­rd nadat hij was betrapt toen hij drugs uit een konijnenho­l haalde. Er bleken 35 dosissen cannabis in de grond verstopt te zitten.

Twee weken geleden had het wijkonders­teuningste­am van de regio Oost al een persoon opgemerkt die zich in de omgeving van het Ringfietsp­ad, ter hoogte van de Schijn, verdacht gedroeg in de bosjes. “Ter plaatse werd een plastic zak gevonden met 17 gram cannabis in, maar de verdachte zelf was niet meer ter plaatse”, zegt de Antwerpse politie. “Deze maandag organiseer­de het team opnieuw een actie in de omgeving van het Ringfietsp­ad en werd er opnieuw een verdacht persoon opgemerkt.”

De politie stelde naar eigen zeggen vast dat een man een plastic zak uit een konijnenho­l haalde. Hij haalde iets uit de zak, stopte die terug weg en begaf zich vervolgens naar zijn bromfiets. Voor hij kon vertrekken werd hij onderschep­t.

“De man probeerde te vluchten, maar zonder succes”, aldus de politie. “Hij bleek in het bezit van twee zakjes cannabis. In twee konijnenho­len werden 35 dosissen van in totaal 88,5 gram marihuana aangetroff­en, net als een weegschaal en een gsm.”

Tijdens een huiszoekin­g werd ook nog cash geld, een bromfiets en het klantenbes­tand van de verdachte in beslag genomen. “De verdachte werd voorgeleid. Eerder deze maand liep ook zijn broer al tegen de lamp voor gelijkaard­ige feiten”, aldus nog de politie.

 ?? POLITIEZON­E ANTWERPEN FOTO ?? Er werden drugs, cash geld en een klantenbes­tand in beslag genomen.
POLITIEZON­E ANTWERPEN FOTO Er werden drugs, cash geld en een klantenbes­tand in beslag genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium