Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie afsluiter van een geweldig jaar”

- (thst)

Wouter Vrancken had zijn spelers liever al op vakantie gestuurd voor de kerstdagen. De coach was dan ook onder de indruk van de goesting die zijn team toonde vanaf minuut één.

“Het is niet simpel om op dit soort dagen gemotiveer­d aan de aftrap te komen. Toch zijn we daarin geslaagd. We begonnen sterk, claimden de bal en kwamen al vroeg verdiend op voorsprong. Daarna gaven we geen enkele kans meer weg in de eerste helft en bleven we zelf kansen creëren. In de tweede helft hebben we die lijn gewoon doorgetrok­ken. We bleven dominant en we hebben dat overwicht nooit uit handen gegeven.”

Een oppermacht­ig KV leek een zwak Moeskroen in een genadige kerstbui zelfs te sparen voor doel. “Dat is het enige minpuntje”, vond de coach. Na 70 minuten hadden we al vier keer moeten scoren. Dat hebben we nagelaten en daardoor hebben we het onszelf nog moeilijk gemaakt in de laatste twee minuten. Dat was helemaal niet nodig.”

Fans als pluspunt Dat ruim duizend Kakkers de verre verplaatsi­ng naar het verre Henegouwen

hadden gemaakt, deed Vrancken ook plezier. “Het was alsof we een thuiswedst­rijd speelden. Op een dag als vandaag geeft hun massale opkomst toch iets extra’s aan onze spelers. Dat hebben ze op het veld laten zien. We hebben getoond voor wat we staan: intensitei­t, energie en goed voetbal.”

KV Mechelen overwinter­t zo op een onverhoopt­e zesde plaats. “Dit was een mooie afsluiter van een geweldig jaar 2019. De promotie in 1B, de beker en nu dit parcours in 1A. Wat mijn spelers het afgelopen jaar hebben gepresteer­d, is historisch. Ik heb ze daarnet in de kleedkamer nog bedankt voor dit schitteren­de jaar. Wat ze hebben gerealisee­rd, is ongelofeli­jk.” Coach Wouter Vrancken

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium