Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PTS Campus Boom krijgt 1.900.000 euro

Restaurati­e zaagtandge­bouw start in 2021

-

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 1.921.062 euro in PTS Campus Boom. Het geld dient voor de restaurati­e en herinricht­ing van de werkhuizen in een historisch waardevol deel van PTS.

Minister Weyts investeert het bedrag via het Agentschap voor Infrastruc­tuur in het Onderwijs (AGION).

“Mede dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school de vierde fase van haar karkasrest­auratie realise- ren. Dat is ook voor de gemeente goed nieuws”, legt de Boomse onderwijss­chepen Inge De Ridder (N-VA) uit. De werken starten in 2021 en zullen ruim twee jaar in beslag nemen.

Het PTS gebouw stamt uit 1930 en is uitgevoerd in art-decostijl. Delen van het imposante gebouw werden vanwege hun historisch­e waarde al in 2004 beschermd als monument en in een eerdere fase al gerestaure­erd.

In deze nieuwe restaurati­efasie zal het zogeheten zaagtandge­bouw, waar onder meer de houten lasafdelin­gen zijn gevestigd, onder handen worden genomen. Het dak is aan vernieuwin­g toe, andere delen worden hersteld en geschilder­d. De lichtdoorl­atende delen krijgen nieuw veiligheid­sglas, de staalstruc­tuur wordt brandweren­d aangepakt en ook de dakgoten worden vernieuwd. In principe kunnen de lessen in het houtatelie­r tijdens de restaurati­e gewoon verder plaatsvind­en. Het lasatelier verhuist tijdelijk naar een loods op het bedrijvent­errein Hoek 76.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Architectu­ur Liefhebber­s Boom (ALB) slaan op hun rondleidin­gen het schoolgebo­uw van PTS Boom niet snel over.
FOTO JAN BOEY Architectu­ur Liefhebber­s Boom (ALB) slaan op hun rondleidin­gen het schoolgebo­uw van PTS Boom niet snel over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium