Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op woensdag dacht ik zelfs niet te kunnen starten”

Sven Kums

-

AA Gent leek op bezoek bij Standard af te stevenen op een puntendeli­ng, maar toen Laurent Depoitre in de 83e minuut nog maar eens een luchtduel aanging en de bal netjes aflegde tot bij Sven Kums, leverde de Gentse middenveld­er een formidabel schot af.

“Ik merkte meteen dat die bal kans maakte om tegen de netten te gaan”, glunderde Kums na afloop van de partij. “Wat een heerlijk gevoel om hier op Sclessin mijn eerste treffer van het seizoen aan te tekenen.” Niet zo evident nochtans gezien de staat van het terrein in Luik én de enkelbless­ure van Kums: “Ik kon de voorbije dagen nauwelijks trainen en op woensdag dacht ik echt niet dat ik hier zou kunnen starten. Maar uiteindeli­jk hield de enkel stand en net voor ik naar de kant zou gaan, kreeg ik nog die kans om te schieten.”

Druk

De pegel deed denken aan de beauty van Pedersen in 2015. Dat was volgens mij toch nog van een ander kaliber maar op dit veld was mijn poging ook wel mooi.” Zijn eerste goal leverde meteen ook de drie punten op: “Dit is een fantastisc­h resultaat voor ons. Een zege op bezoek bij een rechtstree­kse concurrent is sowieso uitstekend. Maar door de uitslagen op de andere velden wisten we dat we bij puntenverl­ies opnieuw wat meer onder druk zouden komen te staan met het oog op de plaatsen voor Playoff 1. Nu komen we toch maar lekker op de tweede plaats en kunnen we met een heel goed gevoel op vakantie.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium