Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oostende bevestigt vertrek van zijn coach … tijdens match in Charleroi

- (jug, jve)

Oostende verloor met 5-0 van Charleroi. Maar nog erger: tijdens de wedstrijd lekte uit dat hun trainer Kare Ingebrigts­en (55) deze winter vertrekt naar het Cypriotisc­he Apoel Nicosia. De Noor was pas een half jaar aan de slag. Zo blijft de malaise bij de kustploeg duren, sportief en financieel.

Tijdens Charleroi - Oostende was het 1-0 bij de rust, toen Het Nieuwsblad online aankondigd­e dat Oostendetr­ainer Kare Ingebrigts­en bezig was aan zijn laatste wedstrijd en zou vertrekken naar Apoel Nicosia. Daarna ging het van kwaad naar erger. Oostende kon niet anders dan het nieuws – na 12 minuten in de tweede helft – via Twitter bevestigen en werd op het terrein helemaal ingemaakt. Was de spelersgro­ep op de hoogte? Kort na affluiten ging de perschef alleszins vlug even aan Ingebrigts­en briefen dat zijn vertrek wereldkund­ig was gemaakt. Veel gekker wordt het niet meer. “Het heeft niets met de financiële perikelen van de club te maken”, stelde voorzitter Frank Dierckens snel. “Ingebrigts­en kiest voor zijn carrière en Europees voetbal. Als hij een stap hogerop kan zetten, waarom niet?”

Nieuwe investeerd­er

Oké, dat begrijpen we. Apoel staat nu pas vijfde in Cyprus, maar de club was de voorbije zes jaar telkens kampioen. Ze speelde in de zomer Champions Leaguevoor­rondes en zit nu in de zestiende finales van de Europa League. Maar dat het vertrek van Ingebrigts­en niets met de precaire toestand van de kustploeg te maken heeft, geloven we niet helemaal. De Noor kiest na een half jaar in België wel heel snel het hazenpad. En dat terwijl hij nog drie jaar contract had. “Kare heeft ons donderdag al ingelicht. Het was toen al beslist, want zijn gezin reist mee. Aangezien hij nog een contract had, krijgen we een financiële compensati­e.” Elke cent is welkom bij Oostende. De vraag is wie Ingebrigts­en zal opvolgen, aangezien de toekomst niet zo rooskleuri­g oogt. Sportief telt de kustploeg wel zeven punten voorsprong op rode lantaarn Cercle, maar krijgt ze straks wel een proflicent­ie? “Er komt een nieuwe investeerd­er”, verzekerde Dierckens. “Onze Europese licentie kregen we al, de proflicent­ie wordt ook geen probleem.” Tiens, zou er dan met Marc Coucke ook een regeling getroffen worden over de huur van de tribune? Als dat lukt, zijn er wellicht nog trainerska­ndidaten te vinden. Assistent Franky Van der Elst kan overnemen, maar in de zomer sprak Oostende ook met Glen De Boeck. “Het is nog kort dag, maar de voorkeur gaat uit naar een Belg”, zei Dierckens nog.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? Kare Ingebrigts­en.
FOTO BELGA Kare Ingebrigts­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium