Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Niks om mee thuis te komen

- WIM HOUTTEQUIE­T BENNY CALLAIJ

De prestaties van Waasland-Beveren tot aan de winterstop kunnen niets anders dan een dikke buis opleveren. Met de constante adem van het degradatie­spook in de nek kwam de recente zes op zes dan ook als een zegen. En de Waaslander­s mogen ook hun jonge Genkhuurli­ng in doel dankbaar zijn.

17 op 63. Met zo’n rapport zouden wij vroeger niet thuis durven gekomen zijn. De cijfers van Waasland-Beveren kleuren donkerrood. We kunnen niks anders dan de club een onvoldoend­e geven voor de prestaties voor de winterstop.

Twaalf nederlagen, vijf gelijke spelen en amper vier overwinnin­gen. De cijfers spreken voor zich. De supporters van Waasland-Beveren hebben de afgelopen maanden weinig tot geen reden gehad om trots te zijn op hun ploeg. De thuisoverw­inningen net voor de winterstop tegen Standard en Sint-Truiden kwamen dan ook als geroepen in de strijd voor het behoud. Akkoord, de voorbereid­ing verliep moeizaam. Ex-trainer Adnan Custovic mocht voor het eerst als hoofdtrain­er aan het seizoen beginnen en had het liever anders gezien. Hij begon met steile ambities, maar al snel bleek dat de Bosniër zijn eigen hoge verwachtin­gen niet kon inlossen. Mede door de nasleep van Propere Handen bleken de transfers geen schot in de roos, maar zouden zonder het matchfixin­gschande niet exact dezelfde spelers, waaronder talenten van onder meer Inter (Emmers) en Agyepong (Man City) naar de Freethiel gehaald zijn?

Adnan Custovic betaalde door de slechte resultaten al vroeg het gelag. Onder de nieuwe trainer Arnauld Mercier bleef geelblauw de eerste vier matchen ongeslagen, met positief en aanvallend voetbal. Maar de club werd niet altijd beloond voor het geleverde spel, waardoor het onderin bleef bengelen. Het effect van de trainerswi­ssel leek de laatste weken alweer uitgewerkt, maar met de recente zes op zes schijnt er eindelijk opnieuw licht aan het einde van de tunnel. Ook dankzij de falende rode lantaarn Cercle Brugge – 11 op 63 – mogen de Waaslander­s nog hopen op een verlengd verblijf in de hoogste voetbalkla­sse. Maar dan volgen er best nog enkele resultaten.

 ?? FOTO BELGA ?? Vertrekt Koita, een van de lichtpunte­n dit seizoen, al in januari?
FOTO BELGA Vertrekt Koita, een van de lichtpunte­n dit seizoen, al in januari?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium