Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel blij dat ik me weer helemaal renner voel”

Niet-prof Wietse Bosmans komt met achtste plaats prima voor de dag in Loenhout

- KAREL LEMMENS

De Antwerpse renners kwamen gisteren sterk voor de dag in Loenhout. Met Tom Meeusen op plaats zes, Wietse Bosmans op plaats acht en Jim Aernouts op plaats negen was het lang geleden dat er nog eens drie regiogenot­en in de top tien eindigden van een veldrit met naam. Vooral Wietse Bosmans maakte indruk als niet-prof.

“En eigenlijk zat er nog meer in dan die achtste plaats”, zegt de ex-Kalmthoute­naar. “In de voorlaatst­e ronde viel mijn ketting er af en moest ik nog wisselen. Zo kwam ik achteraan ons groepje te zitten, terwijl ik wist dat ik aan het wasbord in een goeie positie moest zitten. Vanaf dan was het immers één lange sprint tot aan de finish. Helaas kon ik niet meer opschuiven en moest ik vrede nemen met die achtste plaats. Valt die ketting er niet af, had de top vijf er misschien wel ingezeten. Nu goed, na de eerste ronde zat ik door die valpartij van Mathieu van der Poel rond de 25ste plaats. Als je dan nog achtste wordt, mag je niet mopperen.”

Altijd in de top tien dit seizoen

Dat de renner van Spot-IT-Isorex ondanks die valpartij toch weer zijn rol kon spelen vooraan in een veldrit van hoog niveau, moet sowieso al een enorme opsteker zijn geweest. “Ik heb hier bewezen dat ik tot de betere renners behoor. Dit zijn de ideale wedstrijde­n om me in de kijker te rijden. Zelf wist ik al een tijdje dat ik goed bezig was. Zoek het maar eens op: ik ben dit seizoen nog niet buiten de top tien gevallen. Weinig mensen beseffen het misschien, maar ik ben echt wel een constant seizoen aan het rijden. Ik ben heel blij dat ik eindelijk weer renner ben. Zowel op fysiek als op mentaal vlak is dat voor mij heel belangrijk. En misschien nog belangrijk­er: op deze manier toon ik aan de mensen die niet meer in mij geloofden dat ik er weer sta. Sommigen vonden zelfs dat ik beter kon stoppen, maar ik vond dat ik nog iets te snel met een fiets kon rijden.” (lacht) Bosmans pakt het sinds dit seizoen op een andere manier aan en dat blijkt nu zijn vruchten af te werpen. “Ik weet wat ik de vorige jaren fout deed en ben nu samen met mijn trainer op de juiste manier bezig. Dat ik een sponsor vond, heeft natuurlijk ook meegespeel­d. Ik kon mijn eigen centen er niet blijven insteken, dat was niet lang meer houdbaar. De steun van mijn sponsors heeft voor rust in het hoofd gezorgd en ook dat helpt me vooruit. Ik ben blij dat ik met deze prestatie al een stukje aan hen heb kunnen teruggeven.”

 ?? FOTO BLG ?? “Sommigen vonden dat ik na mijn mindere seizoenen maar moest stoppen”, zegt Wietse Bosmans. “Alleen vond ik dat nog iets te snel met de fiets kon rijden. Gelukkig kan ik dat nu ook weer tonen.”
FOTO BLG “Sommigen vonden dat ik na mijn mindere seizoenen maar moest stoppen”, zegt Wietse Bosmans. “Alleen vond ik dat nog iets te snel met de fiets kon rijden. Gelukkig kan ik dat nu ook weer tonen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium