Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jens Adams wordt ploegmaat van... Nina Derwael

-

Jens Adams rijdt vanaf 1 januari voor de Hollebeekh­oeve, een zuivelbedr­ijf met wortels in Merksplas. Adams tekent een tweejarig contract en wordt zo ook een beetje ploegmaat van... Nina Derwael. Ook met de wereldkamp­ioene turnen bereikte het zuivelbedr­ijf recent een overeenkom­st.

Voor Adams is het vooral een opluchting. “Maar het was wel kort dag”, vertelt hij. “Half november kreeg ik het bericht niet te mogen blijven bij Pauwels Sauzen. De mensen van de Hollebeekh­oeve hadden in het verleden al eens laten weten dat ze wel iets zagen in sponsoring. We hebben dus meteen contact opgenomen en niet verder gezocht.” Adams wil zijn ploeg vooral zo vaak als mogelijk in beeld brengen. “En dat moet met mijn witte outfit wel lukken”, lacht hij. “De wasmachine zal overuren draaien. In de toekomst zou ik toch graag opnieuw tussen plaats vijf en tien finishen. Dat is goed voor mij en mijn sponsors.” Adams staat er voorlopig alleen voor. “In de zomer zal ik mijn plan trekken met kermiskoer­sen en mountainbi­kewedstrij­den. Misschien komen er op termijn ploegmaats bij, maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.” (gvdl)

Yannick Peeters wint in Zwitserlan­d Yannick Peeters heeft donderdag de veldrit in het Zwitserse Pfaffnau gewonnen. In de laatste ronde nam hij afstand van zijn twee medevlucht­ers. Voor de renner van Pauwels SauzenBing­oal was het na China begin dit seizoen alweer een zege op vreemde bodem. (lver)

VOETBAL

4DE PROVINCIAL­E A

Steve Van Mechelen (exDonk) is nieuwe assistent bij FC Merksem Steve Van Mechelen, die tot voor kort nog hoofdcoach was bij SK Donk, neemt met onmiddelli­jke ingang de taak van T2 op bij reeksgenoo­t FC Merksem. (madc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium