Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zege van twee weken geleden in Azelhof heeft vertrouwen gegeven”

Lierenaar Jeroen Appelen behoort tot favorieten op tweesterre­nGP

-

Op de wereldbeke­rmanche is het op Jumping Mechelen nog even wachten, vandaag staat in de Nekkerhal wel al de tweesterre­n-GP op het programma. Een van de favorieten voor winst is Jeroen Appelen uit Lier.

Appelen kende alvast een geslaagde generale repetitie. Twee weken geleden won hij de tweesterre­n-GP in zijn eigen Lier. Met zijn acht overwinnin­gen in internatio­nale rankingpro­even dit jaar alleen al sprokkelde de Lierenaar ook heel wat punten voor de wereldrang­lijst. Een logisch gevolg van dat sterke 2019 is dat Appelen ook in Mechelen tot de favorieten op winst behoort. “Al hou ik daar toch niet echt van”, zegt Appelen. “Favoriet zijn is gemakkelij­k gezegd, er zijn veel kanshebber­s op de overwinnin­g.”

De Lierenaar gaat de favorieten­rol dus een beetje uit de weg, maar feit is wel dat niemand die vandaag aan de start staat in Mechelen dit jaar meer gewonnen heeft op tweesterre­nniveau dan Appelen.

“Het klopt dat mijn toppaard Grappeloup vd Reenhof heel competitie­f is en onze overwinnin­g in Lier heeft zeker ook vertrouwen gegeven. Na het BK eind september kreeg Grappeloup een lange rustperiod­e. Hij was eraan toe en dat voel ik nu. Grappeloup is weer fris en gretig. Begin december sprongen we een inloopweds­trijd om de draad weer op te pikken. In het Azelhof in Lier was het dan de bedoeling om weer op niveau te springen. En ja, Grappeloup voelde meteen weer goed aan en als hij in vorm is, weet je dat je kan winnen. Maar of dat nu iets zegt over de GP van vandaag? Je weet hoe snel een balk soms valt. Natuurlijk wil ik de GP winnen, daarvoor gaan we naar de Nekkerhal. Al vrees ik dat ik niet de enige ben die voor de winst gaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium