Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Contractuu­r in de kuit voel ik nog, maar is onder controle”

Nick Van Peborgh behoort na twee zeges opnieuw tot de favorieten

-

De voorbije twee jaar pakte Nick Van Peborgh telkens de zege op de crossklass­ieker in Ertvelde. Zondag behoort de Ekeraar opnieuw tot het grote lijstje podiumkand­idaten.

Een slechte start, een opspelende kuit en een sterke Yannick Michiels hielden Van Peborgh vorig zondag nog van de zege in Gierle.

“De start verliep warrig”, zegt de Ekeraar. “Voor ik het goed en wel in de gaten had, was iedereen al vertrokken. Het duurde lang vooraleer ik kon opschuiven. De eerste twee ronden naderde ik nog op Michiels, maar de derde ronde voelde ik een contractuu­r in de kuit opkomen. Zonder die slechte start was het spannender geweest, maar ik durf niet te beweren dat ik hem geklopt had. Ik voel de kuit trouwens nog altijd een beetje, maar het is onder controle. Deze periode doe ik het bewust rustiger aan. Vanaf half januari wil ik er weer staan op het PK en op de cross van Herentals.”

Toch wil Van Peborgh ook zondag in het Oost-Vlaamse Ertvelde sterk voor de dag komen. “De ambitie is er altijd. Hoewel ik op training het gaspedaal iets minder induw, heb ik het gevoel dat het de goeie richting uitgaat. Over mogelijke winst ga ik evenwel geen straffe uitspraken doen. Het podium lijkt me wel haalbaar. Zolang ik maar voor mijn trainingsm­aat Benoît Goethals eindig.” (lacht)

Voor de twee ploegmaats is het een beetje een duel in het duel geworden. “Of Benoît me ooit al geklopt heeft in een cross? Voorlopig nog niet. Het is de vraag van één miljoen wanneer dat zal gebeuren. Het leeftijdsv­erschil begint natuurlijk wel te spelen. Benoît is er 28, ik word er in februari 36. Maar ik ben nog niet van plan om bij de masters te gaan lopen. Zolang ik podiumplaa­tsen kan halen, blijf ik bij de seniores meedoen.”

Ook Kim Ruell is van de partij in Ertvelde. Bij de vrouwen verschijne­n Britt Vanthillo en Elke Godden aan de start.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium