Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eeuwige tweede na bomma’s keuken? Daar tekenen we voor”

Franse wielerlege­nde Raymond Poulidor inspiratie voor nieuwe bistro op Dorpsplein

- ERIK VANDEWALLE www.bistro-poulidor.be

Op het Dorpsplein 20 opent 8 januari een nieuwe eetgelegen­heid. Het is de eerste in ons land die in haar naam verwijst naar de Franse en in november overleden wielerlege­nde Raymond Poulidor. “Tijdloze klasse en volkse eenheid sierden hem. Dat gevoel willen we naar onze klanten brengen.”

Stijn Jongenelen (35) en Sydney Kruyniers (25) zijn nog volop in de weer om het pand op het Dorpsplein klaar te krijgen tegen de openingsda­tum. Het koppel stapt niet onvoorbere­id in dit verhaal. “Klopt. In Hoevenen deed ik al ervaring op in de Oude Brouwerij. Drie jaar geleden bouwde ik samen met Tijs Van Langenhove de oude parochieza­al in de Kerkstraat om tot drie feestzalen. De Oude Brouwerij blijft. Ondertusse­n herschoold­e Tijs zich tot horecamana­ger en deze zomer kwam hij met een nieuw voorstel”, legt Stijn uit.

“Hij wist in het centrum van Kapellen een leegstaand pand, eigendom van de Stabroekse Drankenser­vice Vandermole­n. In dat pand zijn nu appartemen­ten, maar de gelijkvloe­rse verdieping is geschikt voor horeca. Op de vraag of we interesse hadden, moesten Sydney en ik niet lang nadenken. We staken de koppen bij elkaar en langzaam maar zeker groeide een nieuw concept: bistro Poulidor. Van zijn dochter Corinne

kregen we de toelating om zijn naam te gebruiken”, verduideli­jkt Stijn .

“Ik ken niet veel van wielrennen, maar de naam Poulidor zei me wel iets. In deze regio is hij gekend als grootvader van Mathieu van der Poel. In de jaren zestig en zeventig behaalde Poupou, zoals de supporters hem noemden, zelf veel overwinnin­gen. Hij won onder meer Milaan-San Remo, werd Frans kampioen en schreef ook de Waalse Pijl op zijn palmares. Toch blijft hij vooral bekend als eeuwige tweede, omdat hij nooit de Ronde van Frankrijk won. Zijn supporters bleven hem trouw, net zoals de coureur trouw bleef aan zijn ploeg. Dat is klasse. En die klasse willen we tot leven brengen in onze bistro”, vult Sydney aan. “Eeuwige tweede? Bij veel mensen blijft de keuken van de (groot)ouders nummer één. Dat is goed en daarom willen we met Bistro Poulidor meteen tekenen voor een tweede plaats. Het belangrijk­ste is dat mensen zich hier op hun gemak voelen. We brengen een kleine kaart, met het accent op lokale producten. Als eetcafé kunnen mensen hier terecht voor een pint, maar ook voor een snelle hap. Wie langer wil tafelen, krijgt daarvoor meer dan voldoende gelegenhei­d. Onze slogan ‘Hier kunnen echte helden thuis komen’ mag geen holle leuze zijn”, onderstrep­en Sydney en Stijn.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Stijn Jongenelen en Sydney Kruyniers openen op 8 januari Bistro Poulidor.
FOTO ERIK VANDEWALLE Stijn Jongenelen en Sydney Kruyniers openen op 8 januari Bistro Poulidor.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium