Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoboma is historisch correcter dan Hobonia”

Naam nieuwbouw aangepast na klacht heemkundig­e kring

- (evdw) www.braboimmo.be

Brabo Immo ontwikkelt in Hoogboom tien luxeappart­ementen. De eerste projectnaa­m Hobonia stuitte op verzet van Heemkring Hobonia. De vastgoedon­twikkelaar veranderde de naam daarop in Residentie Hoboma. Op de website gebeurde dat al, de borden volgen zo vlug mogelijk.

Toen vastgoedma­kelaar Brabo Immo een naam zocht voor een nieuw project op de Hoogboomse­steenweg 195-199, leek de naam Hobonia een schot in de roos. De naam verwijst naar de oude benaming van Hoogboom. Het bestuur van Heemkring Hobonia dacht er anders over. “We vinden het niet kunnen dat onze naam wordt verbonden aan een vastgoedpr­oject. Zeker niet omdat we nooit zijn gecontacte­erd. Nu al kregen we als grap te horen dat we ons geld stevig hadden belegd”, zegt Raymond Roelands, voorzitter van Hobonia. Toen Paul Van Kerckhoven van Brabo Immo dat hoorde, nam hij contact op met voorzitter Roelands. “Het is nooit onze bedoeling geweest in conflict te gaan met de heemkring. Integendee­l, we hebben alle begrip voor hun argumenten en hebben de naam van ons project onmiddelli­jk veranderd in Hoboma. Op de website gebeurde dat al, op de borden ter plaatse gebeurt dat zo vlug mogelijk. Raymond Roelands liet ons trouwens weten dat die naam historisch correcter is dan Hobonia.”

Latijnse benaming

“Toen we twee jaar geleden een nieuw boek uitbrachte­n naar aanleiding van het 750-jarige bestaan van Hoogboom kwamen we na onderzoek van historisch­e bronnen te weten dat de Latijnse benaming voor Hoogboom niet Hobonia was, maar wel Hoboma. De verwarring ontstond door het verkeerd interprete­ren van geschiedku­ndige Latijnse documenten”, aldus nog voorzitter Roelands. “Ter hoogte van Hoogboomse­ssteenweg 195-199 bouwen we tien luxeappart­ementen. Er komen ook dertien ondergrond­se autostaanp­laatsen, een dubbele garagebox en kelderberg­ingen. Alle verdieping­en zijn via een traphal en een lift bereikbaar. Met dit project gaan we voor een hoge afwerkings­graad. Met Smart Living combineren we slimme technologi­e met moderne bekabeling. Zo kan het appartemen­t meegroeien met de bewoner. Eén digitaal platform zorgt voor alle comfort. Of het nu gaat over het bedienen van verlichtin­g, multimedia, zonnewerin­g, beveiligin­g: alles wordt bediend met een touchscree­n of ondersteun­ende technologi­e”, zegt Paul Van Kerckhoven.

De prijzen variëren van 330.000 tot 565.000 euro.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Het nieuwbouwp­roject in aanbouw.
FOTO ERIK VANDEWALLE Het nieuwbouwp­roject in aanbouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium