Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Heraanleg dorpskern valt in de prijzen

Vereniging voor Openbaar Groen beloont ieder jaar creatieve en vernieuwen­de projecten

- PATRICK VAN DYCK

De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) beloont de beste gemeenteli­jke groen-, bloemenen bijenproje­cten van het afgelopen jaar. Boechout werd derde laureaat met het Wiebelplei­n, dat deel uitmaakte van de heraanleg van de dorpskern.

Ieder jaar organiseer­t de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) de wedstrijd Groene Lente. “Door creatieve en vernieuwen­de projecten in de kijker te zetten, willen we openbaar groen promoten”, klinkt het.

In de categorie Omgevingsg­roen werd Boechout derde met park Groene Stap, dat intussen werd omgedoopt tot het Wiebelplei­n. De VVOG prijst de heraanleg. “Ter hoogte van de openbare gebouwen, de bibliothee­k en de school, is er een goede balans tussen verharding en groenperke­n met sierlijke plantenkeu­ze. De speelzone en het amfitheate­r zijn aantrekkel­ijke functies die in de groenzone zijn opgenomen.” Daarnaast kreeg het project ook de labels Waterproof voor de waterrobuu­stheid en ‘Zonder is gezonder’ voor het pesticiden­vrij beheer. Schepen van Publiek Domein en Wijken Philip Verstappen (PRO) mocht de prijzen in ontvangst nemen. “We hebben geprobeerd om van de dorpskern een groenere en rustige omgeving te maken waar mensen graag vertoeven. Dat deden we onder meer met een fiets- en wandelboul­evard, bijvriende­lijke en kleurrijke planten, een leestuin, een speeltoest­el, een fontein en een amfitheate­r. Ook zijn er systemen aangelegd om hemelwater te bufferen en tot een optimale infiltrati­e te komen. Uiteraard zijn we trots dat deze groene omgeving in ons dorp in de prijzen valt.”

 ?? FOTO PVDY ?? Het Wiebelplei­n valt in de smaak bij jong en oud.
FOTO PVDY Het Wiebelplei­n valt in de smaak bij jong en oud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium