Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te veel bakstenen, te weinig mensen”

Meerjarenp­lanning

-

Met nóg een uur later spant Zoersel de kroon, maar met een vergaderin­g tot omstreeks kwart over drie hebben de gemeentera­adsleden in Hemiksem bij de bespreking van het meerjarenp­lan er toch ook een marathonzi­tting van gemaakt. De oppositie vond dat er te veel onduidelij­kheden waren.

“Als je alle cijfers tot in de details wil overlopen en hierover telkens vragen stelt, loopt het natuurlijk lang uit. Bovendien was het voor de eerste keer een totaal nieuwe werkwijze en een totaal andere manier van voorstelle­n, zodat het voor iedereen een beetje zoeken was. Maar al bij al is de zitting gemoedelij­k verlopen”, zegt burgemeest­er Luc Bouckaert (CD&V).

In het meerjarenp­lan zit onder meer een aantal grote investerin­gsprojecte­n, zoals de bouw van een nieuwe school voor het Klaverbos en de heraanleg van de Gemeentepl­aats. Maar ook zaken als het invoeren van deelfietse­n of het aanleggen van speelbosse­n.

Sociaal beleid

Voor de oppositie is een aantal zaken te vaag of onduidelij­k. De partijen zeggen ook een activerend sociaal beleid te missen. “Er wordt meer geïnvestee­rd in stenen dan in mensen”, stellen ze.

“Nochtans leggen we ook heel wat sociale accenten, zoals het opstarten van een klantenbeg­eleidingss­ysteem in het gemeentehu­is, het inzetten op kansengroe­pen en het wegwerken van drempels op cultureel en sociaal vlak”, repliceert de burgemeest­er.

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ??
FOTO WIM KEMPENAERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium