Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Wolf

Dhr. Chris Aerts beweert dat wolven hier niet thuishoren en geen meerwaarde hebben. Ik begrijp dat hij zijn broodwinni­ng wil verdedigen, maar beide argumenten zijn onzin. De wolf zat hier in het verleden ook, in tegenstell­ing tot kangoeroes. Verder zal een wilde wolf sneller wild, bij voorkeur oud of ziek, eten, wat zorgt voor een betere natuurlijk­e selectie. Ook de begroeiing van het ecosysteem verbetert.

N. VAN MENSEL, ZOERSEL

Militaire wasserij

Iedereen spreekt over het Militair Hospitaal. Als gepensione­erd militair heb ik er vijftien jaar dienst gedaan, maar dan in wat velen kennen als de ‘wasserij van het leger’. Op het poortgebou­w in de Lange Leemstraat verwijst een bord hiernaar. Er was een wasserij, maar ook een droogkuisa­fdeling. Verder administra­tie, bedeling naar andere kazernes van voedingsmi­ddelen, kleermaker­ij, doek en leer (denk hierbij aan zeilen en uitrusting­sstukken) en een schoenmake­rij. Dit is maar een kleine opsomming van wat er in het centrum was, er was ook nog een deel mensen bedrijvig in een afdeling in Brasschaat.

WIM SMETS, RANST

Overbodige verkeersbo­rden

Deze twee verkeersbo­rden staan al een paar maanden totaal overbodig te wezen in de Corneel Vermijlenl­aan in Deurne. De werken in deze buurt zijn reeds lang afgelopen,maar deze borden lijken wel vast gecementee­rd. Ik heb al de wijkagent en ook de Blauwe Lijn gecontacte­erd. Dit echter zonder enige reactie of een aanvaardba­ar antwoord. Dit bewijst nog maar eens hoe men bij de politie met sommige meldingen van

‘den braven burger’ omspringt. Ofwel is het voor een andere dienst, is het niet prioritair en ga zo maar door ... Toon een beetje burgerzin en betaal maar gemeentebe­lastingen! Alvast bedankt dames en heren politieage­nten voor jullie noeste inzet!

FRANS TRUYENS, DEURNE

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium