Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De italiaan waar ook Rocco Granata graag de voetjes onder tafel schuift

Restaurant Sardis verhuist naar nieuw (en eigen) stekje in Brasschaat

- JAN BRYS Restaurant Sardis, vanaf 8 januari in Kapelseste­enweg 406, Brasschaat

Het Italiaanse restaurant Sardis, op de Maantjesst­eenweg in Merksem, verhuist naar Brasschaat. Tiziano Cappai opent op 8 januari de deuren in een pand op de Kapelseste­enweg.

Het restaurant opende in 1984 de deuren op de Maantjesst­eenweg. Tiziano Cappai kwam er op 18-jarige leeftijd terecht. Hij liep eerst stage in het bekende Bellefleur op de Kapelseste­enweg, bij de bekende chef-kok Jan Buytaert. Tien jaar geleden nam Tiziano de zaak Sardis over.

“Ik heb mijn eigen accenten gelegd en we hebben een vast clienteel uitgebouwd. Maar het is een huurpand en dan doe je natuurlijk niet zo maar wat je wil. Ik wilde investeren in een eigen pand. Een jaar geleden kon ik het pand kopen waar tot dan het restaurant Klein Constantia gevestigd was”, zegt Tiziano. De Sardijn, die de zaak samen met zijn echtgenote Eveline uitbaat, heeft het pand op de Kapelseste­enweg helemaal gestript. “Alleen de voorgevel is blijven staan. Op een bepaald ogenblik stond ik in de kelder, ik keek naar boven en zag het dak. We hebben heel veel aandacht besteed aan het interieur. Ik heb het helemaal naar mijn eigen zin ingericht. Het zal voor de klanten een grote verrassing zijn als ze de eerste keer binnen komen. Het grote voordeel is dat we

daar een mooie tuin hebben. In de zomer kunnen de mensen buiten eten, dat is een meerwaarde. Het is niet echt groter

dan hier in Merksem. We gaan het aantal couverts ook niet uitbreiden.”

Ook de menukaart blijft gelijkaard­ig. “We werken met seizoensge­bonden producten. Het zijn voornameli­jk Sardijnse specialite­iten, voor elke portefeuil­le. We zijn geen goedkope pizzeria, wel een familiaal restaurant waar de mensen echt kunnen thuiskomen. Toen we via Facebook bekendmaak­ten dat we wilden verhuizen naar Brasschaat, kregen we heel wat positieve reacties van onze klanten. Velen onder hen wonen in het Brasschaat­se. De reservatie­s lopen zeer goed binnen. Er zijn er al tot in april”, zegt Tiziano.

Gaston Berghmans

Restaurant Sardis kreeg vaak bekende Vlamingen over de vloer. Zo is Rocco Granata er een vaste klant en kwam de inmiddels betreurde komiek Gaston Berghmans er graag. Ook Ruud De Ridder, bekend van het Echt Antwaarps Teater, is fan van de keuken van Sardis.

Tiziano Cappai

Restaurant Sardis “We hebben heel veel aandacht besteed aan het interieur. Ik heb het helemaal naar mijn eigen zin ingericht. Het zal voor de klanten een grote verrassing zijn als ze de eerste keer binnen komen.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Tiziano Cappai en echtgenote Eveline in restaurant Sardis in Merksem. Vanaf 8 januari zijn ze in Brasschaat te vinden.
FOTO JAN BRYS Tiziano Cappai en echtgenote Eveline in restaurant Sardis in Merksem. Vanaf 8 januari zijn ze in Brasschaat te vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium