Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frustratie overheerst bij Antwerp na gelijkspel

- DIEDERIK GEYPEN STIJN DRUANT

“Of ik Anderlecht de top zes nog zie halen? Als ze zo spelen, verdienen ze geen plek in Play-off 1.”

Wesley Hoedt

Verdediger Antwerp

Het ging er na het laatste fluitsigna­al hevig aan toe op de Bosuil. Vooral in het Antwerpse kamp was de frustratie over enkele scheidsrec­hterlijke beslissing­en groot. Wesley Hoedt liet zijn emoties de vrije loop. Trainer Laszlo Bölöni hield zich voor de camera’s en de geschreven pers bewust in.

Anderlecht ontsnapte in het begin van de partij enkele keren aan een gele kaart. Onder meer Cobbaut bleef gespaard nadat hij een aanval afbrak met handspel. Hoedt ging uiteindeli­jk als eerste op de bon na een duel met Doku, hoewel hij de ‘pocketwing­er’ van paars-wit niet raakte. “Ik weet niet waar die ref mee bezig was”, haalde Hoedt achteraf stevig uit naar scheidsrec­hter Verboomen. “Ik raakte die gozer niet en toch ging hij liggen. Als een kind van vijftien dan zo begint te doen (Doku legde zijn vinger op zijn mond, red.), is het echt belachelij­k.” Bölöni kreeg het meermaals aan de stok met de vierde ref. Na afloop ging ook de Roemeen verhaal halen bij Verboomen. “Of ik opmerkinge­n had over de arbiter? Heel veel”, grijnsde de Antwerpcoa­ch

voor de televisiec­amera’s. “Dewelke dan? Dat zeg ik niet. Het is nooit goed om over de arbitrage te praten. En als je mij blijft uitdagen, wens ik u een gelukkig nieuwjaar. Het is niet omdat ik met enkele zaken niet akkoord ben, dat ik ook geënerveer­d ben”, verbeet Bölöni zijn ontgoochel­ing.

“Twee punten laten liggen”

De Great Old kon zijn dominantie uiteindeli­jk niet omzetten in goals. Ook de Brusselaar­s scoorden niet. “Ik weet niet wat Anderlecht

hier kwam doen, maar het was alleszins niet voetballen”, ging Hoedt nog even door. “Ik denk dat wij vele malen sterker zijn dan Anderlecht en twee punten lieten liggen. Onze vierde clean sheet in vijf wedstrijde­n is top, verdedigen­d staat het goed. Alleen moeten we ze iets meer pijn kunnen doen voorin. Of ik Anderlecht de top zes nog zie halen? Als ze zo spelen, verdienen ze geen plek in Play-off 1.”

 ?? FOTO BELGA ?? Hoedt en Bölöni bij de refs.
FOTO BELGA Hoedt en Bölöni bij de refs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium