Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Succes: KV haalt 5 miljoen euro aan obligaties op bij supporters

-

KV Mechelen gaf de supporters de kans om te investeren in de toekomst van hun favoriete club en dat is een groot succes geworden. Nog voor de deadline van 27 december werd het vooropgest­elde bedrag van 5.000.000 euro aan obligaties opgehaald.

“De laatste schijf kwam donderdagm­iddag binnen, net voor de wedstrijd op Moeskroen”, zegt algemeen directeur Frank Lagast op de clubwebsit­e. “Een geweldig resultaat. We haalden nog meer op dan bij de vorige obligatie.”

Nu het doel bereikt is, zijn ook de inschrijvi­ngen op de obligaties afgesloten. “Supporters of bedrijven die mee willen werken aan de toekomst van KV Mechelen blijven uiteraard welkom. Daarvoor hebben we uiteraard nog andere oplossinge­n dan obligaties.”

De insteek was om niet alleen grote investeerd­ers en sponsors, maar ook de Mechelse supporters de kans te geven om te investeren in de club. Het geld gaat naar de bouw van de laatste nieuwe tribune in het AFAS Stadion en een nieuw jeugdcompl­ex.

Belangrijk signaal

Hoofdaande­elhouder Dieter Penninckx ziet het als een veelbelove­nde start voor het nieuwe jaar. “2019 gaat als een ‘grand cru’ jaar bijblijven, een jaar vol emotie met ongekende hoogtes maar ook bange momenten. Je voelt sterk dat iedereen met een geel-rood hart nu een nieuwe stap vooruit wil zetten. Dat de obligatie op maximaal bedrag afsluit, is een belangrijk signaal. Dank aan alle investeerd­ers voor het vertrouwen. In 2020 gaan we op het elan van dit jaar verder bouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium