Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pommelien Thijs: “Ook ouders doen nu mee met ‘#LikeMe’”

Pommelien Thijs ‘Caro’ van ‘#LikeMe’

-

“Het is overweldig­end, onverwacht en fantastisc­h”, zegt Pommelien ‘Caro’ Thijs (18). Met de rest van de cast van #LikeMe is ze dé sensatie bij jongeren. En niet zelden ook bij hun ouders. Kun jij nog over straat lopen zonder elfenderti­g keer te worden aangeklamp­t?

Dat valt best mee. Ik heb geluk dat ik het minst lijk op mijn personage. In het dagelijkse leven heb ik geen opgestoken haar met grote froufrou en draag ik geen bril. Maar ik word wel af en toe herkend, ja. Dan komen die kinderen een selfie vragen, of nog schattiger: ze sturen hun mama.

Zag je het succes aankomen?

Sommigen zeiden heel stellig dat #LikeMe ging werken. Maar je durft dat niet meteen te geloven.

Je steekt er alles in wat je hebt en kunt alleen maar hopen dat het aanslaat. En zie: intussen doen ook de ouders gezwind mee tijdens onze optredens.

Staan de jongens in dichte drommen aan je deur voor een afspraakje?

(lacht) De aanzoeken zijn eerder voor Camille Dhont.

Straf is ook dat jullie zware thema’s, zoals kanker, niet uit de weg gaan.

Kinderen kunnen veel rottige dingen meemaken, maar ze zijn tegelijk slimmer en veerkracht­iger dan we soms denken. Wij krijgen daarover nooit negatieve reacties. Wel veel oprechte vragen: is jouw mama in het echt ook gestorven? Waarom moest haar haar eraf? Veel leerkracht­en vertellen ons ook dat ze #LikeMe kijken in de klas en daarna babbelen over bijvoorbee­ld kanker. Het helpt ook dat er veel muziek in de reeks zit, dat verzacht de boodschap.

Ben je de liedjes intussen nog niet beu?

Helemaal niet. Ik zou ze niet in de wagen opzetten, maar ik vind het niet vervelend om ze telkens opnieuw te zingen. Hoop doet leven van Will Tura is mijn favoriet.

Wat zijn de plannen, nu ook het tweede seizoen is ingeblikt?

Ik las een sabbatperi­ode in, want ik had lang geen tijd voor vakantie. Ik wil wat hobby’s verfijnen, zoals naaien. Niets leuker dan tweedehand­skleding kopen en die verfraaien.

 ??  ??
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium