Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proximus-CEO heeft rel rond diploma nog niet verteerd

-

Volgens de nieuwe CEO van Proximus, Guillaume Boutin, achtervolg­t de rel rond zijn foute diploma hem tot aan de andere kant van de oceaan. “Dit heeft me persoonlij­k geraakt.”

Ligt er nog iemand wakker van de diploma’s van de nieuwe Proximus-topman? Eén man in elk geval wel: Guillaume Boutin zelf. Eind vorig jaar was er even opschuddin­g toen bleek dat Boutin geen executive MBA-diploma van de prestigieu­ze business school Insead had. Hij had er alleen een kortlopend­e opleiding gevolgd, betaald door zijn vroegere werkgever. Vragen van N-VAKamerlid Michael Freilich in het parlement brachten hem van zijn melk. Had de nieuwe CEO van Proximus gelogen over zijn diploma’s?

Al snel werd hij van alle blaam gezuiverd. Case closed, maar niet voor Boutin. De affaire ligt nog altijd erg gevoelig. “Het heeft mij persoonlij­k diep geraakt”, zei hij gisteren op de nieuwjaars­receptie voor de pers. “Het is een gek idee dat je een bepaald diploma nodig hebt om een job te mogen doen.” Volgens Boutin heeft de affaire zijn imago tot aan de andere kant van de oceaan besmeurd. “Als

mensen me daar googelen, komen er artikels naar boven die mijn integritei­t in twijfel trekken.” Het nieuwe Proximus

De kersverse topman bracht zijn betoog op luchtige toon en met humor, maar het was duidelijk dat hij de affaire nog niet heeft verteerd. Hij besteedde zelfs meer spreektijd aan het uitweiden over zijn achtergron­d, dan aan de toekomstpl­annen van Proximus.

Voor Boutin is het afronden van het herstructu­reringspla­n dat vorig jaar in gang gezet werd en tot heel wat onrust leidde, prioriteit nummer één. “Nu moeten we het plan uitvoeren. Ik heb er vertrouwen in dat het zal lukken.”

Zijn plannen voor ‘het Proximus van de toekomst’ stelt hij op 31 maart voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium