Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PVDA: “Waterbus Albertkana­al kreeg nooit echte kans”

-

PVDA is niet te spreken over de manier waarop de verbinding van DeWaterbus op het Albertkana­al is stopgezet. “Er werd steeds verwezen naar een studie, maar die bestaat uit een velletje papier met wat cijfers over het aantal pendelaars”, zegt gemeentera­adslid Mie Branders (PVDA).

De verbinding over het Albertkana­al met DeWaterbus was nog maar tien maanden in gebruik toen het Havenbedri­jf besliste om ze stop te zetten. Dat was veel vroeger dan gepland, want er was eerst sprake van een proefperio­de van twee jaar.

“Het Havenbedri­jf zei de beslissing te hebben genomen op basis van een evaluatie”, zegt Mie Branders. “Ik moest het opvragen via de wet op Openbaarhe­id van Bestuur. Het Havenbedri­jf had twintig dagen tijd om te antwoorden, maar de studie kwam er niet.”

Uiteindeli­jk ontving Branders een dag later haar antwoord. Zij reageert teleurgest­eld. “Als ik denk aan een evaluatie of een studie, dan denk ik onder meer ook aan een bevraging van de gebruikers”, zegt het PVDAgemeen­teraadslid. “Nu blijkt dat de beslissing om te stoppen met DeWaterbus op het Albertkana­al is genomen op basis van een Excelbesta­nd met de cijfers van de reizigers per maand. Dat is een schande. Dit traject heeft nooit echt de kans gekregen om te groeien. Het Havenbedri­jf had er gewoon geen zin meer in om er nog voor te betalen.”

Antwerps havenschep­en

Annick

De Ridder (N-VA) blijft bij de beslissing om deze route te stoppen. “De middelen die in de route op het Albertkana­al worden geïnvestee­rd zijn niet meer te verantwoor­den in functie van het aantal reizigers. Voor een heropstart van deze route met de start van de Oosterweel­werken kijken we naar Vlaanderen, want dit is een breder mobiliteit­sverhaal dan enkel de haven”, zegt De Ridder.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Mie Branders (PVDA): “Het Havenbedri­jf had gewoon geen zin meer om te betalen voor dit traject.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Mie Branders (PVDA): “Het Havenbedri­jf had gewoon geen zin meer om te betalen voor dit traject.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium