Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“VRT of VTM mogen mij altijd opbellen”

Jongste weerman ooit bij ATV stopt ermee

- (rvre)

Yannick Aerts uit Boom was nog maar 17 jaar toen hij vier jaar geleden begon als weerman bij ATV. Op het einde van de maand presenteer­t hij zijn allerlaats­te weerberich­t om zich te kunnen focussen op zijn studies. “Weerman zijn is niet zomaar iets aflezen, het is hard werken”, zegt Yannick.

Hij studeert sociaal werk, werkt in het weekend in een bakkerij, geeft presentati­etraining, presenteer­t al vier jaar lang twee keer per week het weerberich­t op de regionale zenders ATV, TV OOST en TV Limburg en is nog altijd maar 22 jaar. Yannick Aerts is graag met duizend dingen tegelijk bezig, maar zet nu toch een stapje terug en stopt bij de regionale zenders.

“Ik droomde er altijd al van om het nieuws of het weer te presentere­n. Op mijn 17de zag ik een oproep van ATV voor nieuwe presentato­ren voor het weerberich­t. De regionale zenders geven jongeren de kans om zo schermerva­ring op te doen. Het weerberich­t kan zo een springplan­k naar een verdere carrière in de media zijn”, zegt Yannick.

Al Gore en Jill Peeters

Na een paar screentest­s werd Yannick binnengeha­ald als jongste weerman ooit op de regionale zenders. “De meeste mensen denken dat je gewoon een weerberich­t moet aflezen van een autocue, maar dat is niet zo. Je moet

Yanncik Aerts

Weerman

“De meeste mensen denken dat je gewoon een weerberich­t moet aflezen van een autocue, maar dat is niet zo.”

veel voorbereid­en en dan in twee of drie minuten een verhaal vertellen dat niet ingestudee­rd lijkt. Dat was heel moeilijk in het begin, maar mijn zelfvertro­uwen is er wel door gegroeid.”

Yannick ziet zijn tijd als weerman vooral als een goede leerschool. “Het was een enorme uitdaging, maar leuk om te doen. Ik krijg het nu drukker met mijn studies dus zet ik een stap terug. Ik ben nog altijd heel geïnteress­eerd in het weer en dan vooral ook in de klimaatpro­blematiek. Daar wil ik in de toekomst meer op inzetten en dat is moeilijker op de regionale televisie. Al Gore en Jill Peeters zijn mijn grote idolen.”

Keuze

De jonge weerman heeft nog niet meteen een andere uitdaging voor ogen. “Maar als ik ooit kan kiezen tussen iets doen met mijn diploma sociaal werk of iets in de media, dan kies ik absoluut voor het laatste. VTM of VRT mogen zeker bellen.”

 ?? FOTO ATV ?? Yannick Aerts stopt als weerman bij ATV. “Ik wil me nu focussen op mijn studies, maar als ik later kan kiezen voor een carrière in de media, dan twijfel ik niet.”
FOTO ATV Yannick Aerts stopt als weerman bij ATV. “Ik wil me nu focussen op mijn studies, maar als ik later kan kiezen voor een carrière in de media, dan twijfel ik niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium