Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Verschuere­n moet zich nu bewijzen

- (jüg)

Michael Verschuere­n (49) blijft sportief directeur van Anderlecht. Maar met de komst van Wouter Vandenhaut­e komt er toch druk op zijn positie. Deze maand moet Verschuere­n jr. echt bewijzen tot wat hij in staat is op de transferma­rkt. Hij heeft een toptransfe­r nodig.

Toen Wouter Vandenhaut­e een tijd geleden voor het eerst gevraagd werd om Anderlecht te versterken, zag hij dat niet meteen zitten. Nochtans vroeg Marc Coucke om Vandenhaut­e in de vipzaal van het Lotto Park extra in de watten te leggen, maar die had vragen over het (sportieve) beleid. Toch stapt Vandenhaut­e nu in het project.

Sowieso zal paars-wit om weer een gezonde club te worden meer sportieve inkomsten moeten genereren. Met andere woorden: de kern moet afgeslankt worden en er moet eens een speler verkocht worden tegen een dikke prijs. We zijn echter half januari en Anderlecht leende alleen Thelin uit zonder aankoopopt­ie. Voor Trebel, Musona, Chipciu, Saief, Sanneh, Makarenko...zijn er wel geruchten, maar nog geen oplossinge­n. Ligt de vraagprijs dan te hoog? Weigeren de spelers? Marc Coucke vindt alvast dat een sportief directeur ook een harde, maar goeie verkoper hoort te zijn. Hij moet zijn eigen vrouw kunnen slijten.

Dat komt ook omdat Anderlecht dringend een nieuwe spits nodig heeft. Roofe is onzeker zondag tegen Club Brugge en een alternatie­f is er niet. De nieuwe aanvaller zal een schot in de roos moeten zijn, maar RSCA heeft eerst geld nodig. Wat Verschuere­n echt krediet zou opleveren, is een grote uitgaande transfer van pakweg Saelemaeke­rs of Cobbaut. Alleen wil die eerste niet weg en schrikt de vraagprijs van 10 miljoen iedereen af bij de tweede.

Het wordt dus een testmaand voor Verschuere­n. Het huidige scenario doet sommigen trouwens denken aan wat Luc Devroe dik een jaar geleden overkwam. Ook bij Devroe werden eerst andere beleidsmak­ers aan boord gehaald om hem pas later definitief weg te sturen. Kan dat nu ook? Aangezien Verschuere­n aandeelhou­der is, kan hij de club niet verlaten. Maar de druk om te presteren is toch verhoogd.

 ?? FOTO MARC GYSENS ??
FOTO MARC GYSENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium