Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kwalificat­ie is weer ver weg

-

“Het was een fysieke wedstrijd en dat lag ook in de lijn der verwachtin­gen. Dan hoop je echter dat het trio referees de partij ook goed in handen neemt. Ik moet echter vaststelle­n dat dat niet het geval was. Europees is dat jammer genoeg niet de eerste keer. Ook de thuiswedst­rijd tegen Burgos was op dat vlak pijnlijk. Ja, dat kost ons misschien enkele overwinnin­gen en misschien wel de kwalificat­ie. Ik voel dan ook geen respect voor Telenet Giants Antwerp in de Champions League tijdens deze campagne”, stelde coach Christophe Beghin. “De uitsluitin­g van Luka Rupnik? Hij scoort na een drive met een layup, valt en krijgt een tweede technische fout voor flopping. Nooit in mijn carrière heb ik dit meegemaakt.” Beghin maakte zich na de nipt verloren wedstrijd in Duitsland terecht boos, maar stak ook de hand in eigen boezem. “We hadden enkele keren de leiding en vooral de controle op het scorebord. Defensief waren we ook present, maar we waren te nerveus en leden liefst 19 balverliez­en. Dat we in transitie ook tweemaal koud worden gepakt, was ook pijnlijk. Ik had mijn selectie daarvoor in de briefing nog gewaarschu­wd.”

De Amerikaans­e forward Stephaun Branch, met 11 punten, 6 rebounds en 4 assists een sterkhoude­r, trad zijn coach bij. “Jammer want hier zat meer in. Details doen pijn en nekken ons. Zij waren in money time efficiënte­r. 19 balverliez­en is ook te veel. Dit is een ontgoochel­ing, maar het seizoen is nog lang en zondag in Oostende en dinsdag tegen Wloclawek

staan er weer nieuwe belangrijk­e opdrachten op het programma.”

Dennis Donkor met 14 punten (3 op 3 bommen) aan 100 procent, Owen Klassen (11 rebounds), Hans Vanwijn (12 punten, 6 rebounds), Dave Dudzinski (12 punten) en de 19-jarige Vrenz Bleijenber­gh (2 driepunter­s) hielden de Giants na 18-16, 39-33, 47-33 en 62-53 tot in de slotfase in de partij. Josh Young (25 punten, 6 assists) en Jordan Davis waren de enige twee spelers bij Rasta Vechta in de dubbele cijfers. Zij stuwden de Duitsers met een zetje van de referees in de slotfase naar winst.

 ?? FOTO RR ?? Young scoort, hij was goed voor 25 punten voor de Duitsers. De Giants staan erbij en kijken ernaar.
FOTO RR Young scoort, hij was goed voor 25 punten voor de Duitsers. De Giants staan erbij en kijken ernaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium