Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is een last van mijn schouders gevallen”

Invaller Bjorn Van Oerle bezorgt Hoboken in blessureti­jd drie punten tegen Oppuurs

- JOHAN PEETERS

Met een doelpunt diep in blessureti­jd zorgde invaller Bjorn Van Oerle er zondag voor dat Hoboken de drie punten thuishield tegen Oppuurs. Voor de aanvaller was het zijn eerste doelpunt in loondienst van de roodgroene­n. De ontlading was dan ook enorm.

Bij de rust zag het er niet naar uit dat de wedstrijd pas diep in blessureti­jd beslist zou worden. Hoboken had het beste van het spel, nam de wedstrijd ook in handen en scoorde tweemaal.

“Al had dat er nog meer moeten zijn, want we kregen nog wel wat kansen”, zegt Bjorn Van Oerle. “In de tweede helft brak ons dat zuur op, want Oppuurs scoorde snel de aansluitin­gstreffer en even later viel ook de gelijkmake­r. Op dat ogenblik konden we de bal niet meer in eigen rangen houden”, vertelt Van Oerle, die een dik kwartier voor het einde mocht invallen.

“Ik stond nog maar net op het veld toen we een strafschop kregen. Nick Van der Westerlake­n zette zich achter de bal, maar miste. Niet veel later werd er opnieuw een penalty gefloten. Ditmaal trof onze aanvoerder wel raak. Chapeau dat hij zijn verantwoor­delijkheid nam.”

Na de 3-2 kwam Oppuurs natuurlijk opzetten en zakte Hoboken

in. “De blessureti­jd was al bezig toen een lange bal toch nog goed viel voor de bezoekers en het zo in extremis nog gelijk werd. Althans, dat dachten we toch. Maar nog was het niet gedaan, na de aftrap trapten ook wij nog een lange bal. De verdediger in mijn buurt verkeek zich daarop en oog in oog met de doelman kon ik het winnende doelpunt scoren”, aldus Van Oerle, bij wie de vreugde-uitbarstin­g enorm groot was.

“Na een lange periode van blessurele­ed en revalidati­e was het mijn eerste doelpunt. Ik voel echt dat er een last van mijn schouders is gevallen. Voorlopig moet ik het stellen met invalbeurt­en. Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat om tegen Oppuurs al in de basis te mogen starten. Misschien komt die basisplaat­s er tegen Lille wel.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bjorn Van Oerle (links) op een archiefbee­ld van dit seizoen tegen Kontich. “Ik had eerlijk gezegd gehoopt om tegen Oppuurs al in de basis te mogen starten”, zegt Van Oerle.
FOTO TOM GOYVAERTS Bjorn Van Oerle (links) op een archiefbee­ld van dit seizoen tegen Kontich. “Ik had eerlijk gezegd gehoopt om tegen Oppuurs al in de basis te mogen starten”, zegt Van Oerle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium