Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goede keeper ben ik zeker niet”

Veldspeler Nick Van Look springt in slotfase in als doelman

- DENNIS ROSIERS

SK Wilrijk-JAS beleefde zondag in de topper tegen Rapid Leest een frustreren­de namiddag. Na enkele betwistbar­e fases en gemiste kansen ging het met 1-2 onderuit. Daardoor misten Nick Van Look en co. ook de kans om aan de leiding te komen in het klassement.

De nederlaag mag dan wel een feit zijn, Wilrijk-JAS kan zich optrekken aan het geleverde spel. Alleen zaten de omstandigh­eden niet echt mee.

“Ik denk dat de supporters een goede wedstrijd hebben gezien, met twee ploegen die goed voetbal probeerden te brengen”, zegt Nick Van Look, die de linkerflan­k van Wilrijk afdweilt. “Wij begonnen heel sterk aan de match. In de eerste helft zagen we een doelpunt van ons onterecht afgekeurd voor buitenspel. Het werd echter nog pijnlijker, amper een minuut later scoorde Leest wel de 0-1.” Ondanks die domper bleef de thuisploeg goed voetbal brengen, maar vroeg in de tweede helft kreeg ze een nieuwe tik te verwerken.

“Terwijl wij veel kansen misten, scoorde Leest de 0-2 uit zijn tweede kans. De bezoekers waren dodelijk efficiënt voor doel. Daarna scoorden we snel de aansluitin­gstreffer en bleven we op zoek gaan naar de gelijkmake­r. Tevergeefs, het zat ons echt niet mee.”

Vijf minuten voor het einde ging het opnieuw mis voor Wilrijk. Na een misverstan­d in de defensie beging doelman Cliff Mardulier overduidel­ijk handspel buiten het strafschop­gebied, waarna de doelman met rood van het veld moest. Wilrijk had intussen al drie keer gewisseld, zodat Nick Van

Look tot gelegenhei­dsdoelman werd gebombarde­erd. “De trainer dacht meteen aan mij om in doel te gaan staan. Ik heb amper ervaring als doelman, maar ik was in de zaal en op minivoetba­ltoernooie­n al weleens doelman. Het werd één keer warm, toen ik een muur moest opstellen bij een gevaarlijk­e vrije trap. Gelukkig moest ik geen bal pakken, dat zou er misschien toch een beetje vreemd hebben uitgezien. We gingen vol op zoek naar de gelijkmake­r, ik was dus eigenlijk meer een veldspeler dan een keeper”, besluit Van Look.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Nick Van Look op archiefbee­ld: “Gelukkig moest ik geen bal pakken. Dat zou er misschien vreemd hebben uitgezien.”
FOTO TOM GOYVAERTS Nick Van Look op archiefbee­ld: “Gelukkig moest ik geen bal pakken. Dat zou er misschien vreemd hebben uitgezien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium