Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De spelers hebben gevochten als leeuwen”

Turk Sport van trainer Dirk Huysmans pakt tegen Mariekerke derde punt van het seizoen

- (jp)

Turk Sport hield zondagnami­ddag Mariekerke op een 1-1-gelijkspel. Meteen mochten de troepen van trainer Dirk Huysmans hun derde punt van het seizoen inschrijve­n na evenveel gelijke spelen. Een overwinnin­g zat er dit seizoen voorlopig nog niet in.

Nochtans klom Turk Sport op voorsprong tegen Mariekerke, maar toen kort na de rust de winnaar van de eerste periode op gelijke hoogte kwam en de thuisploeg vervolgens met een mannetje minder verder moest, zag het er toch weer naar uit dat de bezoekers met de drie punten aan de haal zouden gaan.

“Mijn spelers hebben echter gevochten als leeuwen”, zegt Dirk Huysmans. “En ze werden beloond voor die inzet. We hebben tot het einde van de wedstrijd standgehou­den, voor heel de club was dat een enorme opsteker.”

Voor de rust kregen beide ploegen enkele kansen, maar het was Dogukan Sener die als enige kon scoren. “Het was diezelfde Sener die later met twee gele kaarten werd uitgeslote­n, waardoor we het erg moeilijk kregen, maar nogmaals: de spelers hebben met een groot hart gestreden, voor mij als trainer is dat een leuke vaststelli­ng. Qua mentalitei­t is dit de beste spelersgro­ep waarmee ik al heb gewerkt. Als we dit kunnen blijven brengen, zullen nog heel veel ploegen zich mispakken aan Turk Sport.”

Huysmans blijft

Sportief verantwoor­delijke Hakan Sener liet na afloop van de match weten dat er met Huysmans al een akkoord is voor volgend seizoen. De erkenning is dus blijkbaar wederzijds.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium