Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jongeren zelfstandi­gheid bijbrengen”

-

De eerste Groene Pluim in Boom gaat naar jeugdwerke­r Kamal Qebayli, die zijn job met veel enthousias­me invult. Hij haalde het van vijf andere kandidaten. De prijs werd uitgereikt op de nieuwjaars­receptie van Groen.

De Groene Pluim gaat naar een organisati­e of persoon die op sociaal of ecologisch vlak een steentje bijdraagt aan een leefbaar Boom. De Groene Pluim 2019 gaat naar Kamal Qebayli, opbouwwerk­er voor de vzw Lejo.

“De keuze is het resultaat van een stemming die Groen Boom heeft georganise­erd onder haar leden en sympathisa­nten. Tot 1 december 2019 konden ze kandidaten nomineren en vanaf dan mochten ze kiezen tussen zes genomineer­den”, zegt Karl Fret van Groen. Het ging om Walter Schoeters, actief in wijk Noeveren, Reinilde Thijs, voorzitter wijkraad Bosstraat, Frank Van Houtte van de actiegroep Red Onze Kleiputten, Hilde de Wolf, vrijwillig­er bij meerdere Boomse organisati­es, Intisaar, dat staat voor een Boomse jeugdveren­iging voor meisjes, en Kamal Qebayli van vzw Lejo.

“Ik richt me vooral op jongeren die zich in een kwetsbare positie bevinden. Jongeren zelfstandi­gheid bijbrengen en hun leren verantwoor­delijkheid te nemen is het doel”, verduideli­jkt Kamal.

Kamal mocht de prijs in ontvangst nemen uit de handen van Bjorn Rzoska, Vlaams Parlements­lid. “Het doet me plezier dat ik hier een groene pluim mag uitreiken aan iemand die zich met zoveel overgave inzet voor het begeleiden van kwetsbare jongeren”, zei Rzoska.

Kamal kreeg een keramieken pot, gevuld met snoep voor de jongeren van de vzw, en een waardebon van 50 euro om te gebruiken bij de Boomse middenstan­d.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Kamal Qebayli en zijn moeder Fatiha.
FOTO JAN BOEY Kamal Qebayli en zijn moeder Fatiha.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium