Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderd schoolkind­eren samen op het podium

Concert op 25 januari, nu zaterdag workshop

-

Een concert met honderd kinderen van de basisschol­en van Essen, samen met Popkoor Akkoord. Dat is waar begeleidst­er Pauline Grootenboe­r op mikt. Zaterdag is er een workshop.

“Ik zing nu voor het vijfde jaar met leerlingen van Essense lagere scholen”, vertelt Pauline. “We bereiden een voorstelli­ng voor met moderne sfeervolle popnummers. Vorig jaar heb ik met tachtig kinderen van drie lagere scholen ook een concert gegeven. De opbrengste­n gingen naar de kinderafde­ling van Klina. Ik zou graag weer veel kinderen betrekken bij dit project.”

Pauline gaat nu voor honderd kinderen. 86 nemen al zeker deel en hebben al een workshop achter de rug. Zaterdag 18 januari is er een tweede workshop van 10.30u tot 11.30u in De Torteltuin waar kinderen die mee willen zingen, nog kunnen aansluiten.

“Er zijn geen kosten aan verbonden voor de deelnemers, ook niet aan de workshops. Dit jaar gaan de opbrengste­n naar WZC De Bijster.” De eerste workshop gebeurde met kinderen van de Potlodensc­hool, WIGO, Mariaberg en College.

The Voice Kids

Josefien Derijcke verzorgt een gastoptred­en. In 2016 haalde ze de finale van The Voice Kids. In februari staat ze in de Stadsschou­wburg van Antwerpen, waar ze de hoofdrol speelt in de musical Annie. “Maar op 25 januari staat ze gewoon bij ons op het podium”, vult Pauline aan. “Ze zal samen met de kinderen enkele nummers zingen, maar brengt ook een eigen gekozen nummer.”

Popkoor Akkoord uit Roosendaal en de kinderen worden ondersteun­d door het combo Polle Dujardin, Dennis Deijkers en Jeroen van Dam. Dirigente is Annalisa Schmad. Kaarten voor het concert zijn voor 5 euro te koop bij Bakkerij Van Bedaf of via het secretaria­at van de lagere scholen Mariaberg en College.

Pauline Grootenboe­r

Begeleidst­er

“Vorig jaar had ik tachtig kinderen, nu ga ik voor honderd.”

Can you feel it!, zaterdag 25 januari, 16u- 17.30u, college Rouwmoer Essen.

 ?? FOTO'S NEEL VERMEIREN ?? De deelnemend­e kinderen zijn erg enthousias­t.
FOTO'S NEEL VERMEIREN De deelnemend­e kinderen zijn erg enthousias­t.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium