Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lagere school De Sleutel krijgt kleuterafd­eling

Na Ranst en Oelegem

-

De gemeenteli­jke lagere school De Sleutel krijgt vanaf volgend schooljaar ook een kleuterafd­eling. Eerder kregen de gemeenteli­jke scholen in Ranst en Oelegem al een kleuterafd­eling.

Annelies Creten (Groen), schepen van Onderwijs, noemt het een logische stap. “Ouders van kleuters konden tot nu toe in Broechem niet kiezen. Er was alleen De Springplan­k voor hen. In Ranst en Oelegem was het al wel mogelijk om kleuters naar het gemeenteli­jk onderwijs te sturen, dus is het logisch dat Broechem nu aan de beurt is. Het wordt voor ouders zo ook een tikje eenvoudige­r, want eens een kind een school gewoon is, wordt een overstap naar een ander gebouw minder voor de hand liggend. Daar komt nog bij dat de gemeente het huis links naast de school in de Lostraat al had aangekocht. Dat wordt binnenkort gesloopt en dat bezorgt de school meteen een grotere en groenere speelplaat­s. De klasgroepe­n in De Sleutel werden stilaan te klein en met die kleutersch­ool bezorgen we de school een nieuwe impuls.”

Ook directeur Marleen Van Olmen van De Sleutel vindt het een logische stap. “We maken twee klassen klaar voor de kleuters. We passen de school aan met speciale kleutertoi­letten. Kleuters van elke leeftijd zijn welkom vanaf begin volgend schooljaar. Door de sloop van het huis naast onze school krijgen we meer speelruimt­e. Op 15 februari organisere­n we al een opendeurda­g voor de kleuters die naar de lagere school willen komen, maar voor de kleuters komt er later nog een specifiek infomoment.”

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Vanaf volgend schooljaar kunnen ook kleuters hier terecht.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Vanaf volgend schooljaar kunnen ook kleuters hier terecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium