Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente wil eind februari nieuwe uitbater hebben

OC ’t Centrum

- (ella)

Cultuursch­epen Frans Van Looveren (CD&V) heeft er goede hoop op dat de gemeente eind februari de concessie voor de uitbating van ontmoeting­scentrum ’t Centrum kan toewijzen. Dat is negen maanden later dan eerst was gepland.

Het ontmoeting­scentrum in de Dorpsstraa­t in Sint-Lenaarts is nog gebouwd tijdens de vorige legislatuu­r. De eerste steen werd in april 2018 gelegd en in september 2018 werd de concessieo­vereenkoms­t goedgekeur­d op de gemeentera­ad.

Het plan was dat ’t Centrum in mei 2019 officieel de deuren kon openen. Het nieuwe bestuur heeft echter de hele concessie herbekeken en een volledig nieuwe dialoogpro­cedure opgestart. Hiervoor is de externe hulp van meester Rasschaert ingeroepen. Vandaar de vertraging.

De gemeente heeft nu drie concrete kandidaten voor de uitbating van ’t Centrum. “We willen gaan voor een langdurige samenwerki­ng met de uitbater”, benadrukt Van Looveren, de problemen met de uitbating van sporthal De Ring in het verleden in het achterhoof­d. “In juni 2019 heeft de gemeentera­ad een selectiele­idraad goedgekeur­d. Hieruit zijn drie kandidaten naarvoren gekomen. Zij hebben allemaal met ons rond de tafel gezeten. Ieder van hen heeft zijn bezorgdhed­en en het potentieel van het gebouw mogen aanbrengen. Aan de hand van deze input is er een ontwerpcon­cessie opgemaakt. Gezien de dialoogpro­cedure mogen ook enkel de kandidaten die het gesprek met de gemeente zijn aangegaan, een voorstel indienen. Die moeten ten laatste binnen zijn op 7 februari. Meteen daarna gaan we in onderhande­ling. Zo verwachten we eind februari te mogen stranden met een definitiev­e toewijzing”, verduideli­jkt de schepen hoopvol.

Op de jongste gemeentera­ad is die ontwerpcon­cessie en de leidraad voor de toewijzing eenparig goedgekeur­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium